AIK:s Marcus Jonsson och Malte Strömwall jublar.

AIK har haft svårt för Pantern den här säsongen.

Men ikväll kom till sist en trepoängare mot Malmö-laget.

AIK Ishockey

AIK och Tingsryd har varit i en klass för sig den här säsongen, medan Pantern halkat efter i jakten på en plats i kvalserien. Trots det har AIK haft förvånansvärt svårt för Pantern.

I den första matchen i Malmö blev det storförlust med 0–4 och hemma på Hovet krävdes förlängning för att få till ett avgörande.

Matchvinnare den gången var Malte Strömwall, och det var även han som avgjorde när AIK till sist fick en trepoängare mot Pantern.

Men det var Pantern som började bäst och tog ledningen redan efter fem minuter genom mål av Axel Wemmenborn.

När Eric Norin sedan kvitterade och lagkapten Christian Sandberg gav AIK ledningen talade mycket för tre poäng för topplaget.

Serieledning

Pantern orkade dock med en ny kvittering genom Emil Sandin precis i början av den tredje perioden.

Men med åtta minuter kvar klev alltså Malte Strömwall fram och avgjorde matchen med sitt 21:a mål för säsongen. Efter en tekning i anfallszon satte han det avgörande 3–2-målet, och trots att Pantern tog ut målvakten på slutet var man aldrig riktigt nära att kvittera.

Segern innebär att AIK går upp i serieledning, medan Pantern tappade viktiga poäng i jakten på en kvalserieplats.