Vita Hästen vann efter straffdelikatess

Publicerad 2015-12-01

Victor Crus Rydberg avgjorde matchen borta mot Västerås med ett riktigt konstmål i straffläggningen.

Efteråt hyllades han på sociala medier och av den forne storspelaren och Djurgårdslegendaren Mikael Johansson.

– Man hade nog brutit benet om man hade provat något sådant där, säger Vita Hästen-tränaren till C More.

Ett skadedrabbat Västerås utan tre ordinarie centrar fick en bra start på matchen när forwarden Christopher Fish halvvägs in i den första perioden sköt 1-0 i numerärt underläge.

Men hemmaglädjen blev kortvarig.

Fem minuter senare hade Vita Hästen vänt underläget till ledning efter två mål av Adam Schmidt.

Först kvitterade Schmidt med ett precisionsskott i krysset efter att påpassligt ha brutit en rejäl indianpassning i egen zon av Fish.

Därefter dröjde det bara ytterligare 1,5 minut innan den 25-årige amerikanen även kunde kontra in 2-1 ur snäv vinkel i boxplay.

– Vid det första målet så siktade jag faktiskt på krysset, men på det andra försökte jag i stort sett bara lägga pucken mot mål. Jag var nära att tappa den flera gånger om men lyckades ändå göra mål, kommenterade Schmidt i C More.

Västerås dominerade i andra

Adam Schmidt hade sedan ett gyllene läge att bli hattrick-skytt tidigt i andra, men tappade pucken precis i det avgörande skottögonblicket.

Det skulle visa sig bli Vita Hästens enda riktigt heta målläge i mittperioden, som spelmässigt gick helt och hållet i hemmalagets favör.

Västerås vann skotten med förkrossade 18-3 och och tvingade Norrköpingslaget till att dra på sig flera utvisningar.

Till slut fick man också utdelning på spelövertaget när formstarke Nick Sorkin styrde in kvitteringen med 1.20 kvar av perioden.

Avgjorde i femte straffomgången

Västerås fortsatte att vara spelförande i den tredje perioden, men utan att komma till de klara målchanserna.

Närmast kom Stefan Gråhns med en styrning i slutminuten, men Vita Hästen tog matchen till förlängning och straffar.

I den femte straffomgången kunde Victor Crus Rydberg skjuta bonuspoängen till bortalaget efter att han baklängesåkandes, med klubban mellan benen, elegant vispat upp pucken i nättaket.

– Jag gjorde varianten för några år sedan i Tingsryd och har även gjort den på någon camp. Den har alltid fungerat innan och gjorde det i dag också, säger Crus Rydberg till C More efter matchen.

20-åringens spektakulära avgörande fick till och med motståndarlagets tränare Martin Filander att bli imponerad.

– Det är skickligt. Det är kul att det finns artister, men tråkigt att han gör det mot oss, konstaterar Filander.