Bra utgångsläge för Skellefteå i CHL

Uppdaterad 2016-11-09 | Publicerad 2015-12-01

Skellefteå har skaffat sig ett bra utgångsläge för att ta sig vidare till semifinal i CHL.

På den höga höjden i Davos klarade man oavgjort – efter en fullständigt fenomenal räddning i slutminuterna av Markus Svensson.

– Ett bra resultat känner vi, säger Hans Wallson i Eurosport.

Skellefteå tog ett litet steg närmare en CHL-semifinal när man klarade 1-1 borta mot Dick Axelssons Davos.

I match präglad av högt tempo, mycket chanser och fint målvaktsspel var det Davos som tog ledningen genom Marc Aeschlimann i första perioden.

Dick Axelsson var tillsammans med en lagkamrat fri två mot noll kort senare men lyckades inte ens få iväg ett skott i jakten på 2-0.

I stället blev Andrew Calof dagens andra målskytt när han vispade in 1-1.

”En enda röra”

– Det var bara en enda röra framför mål och jag fick klubban på pucken och den gick in, säger Calof i Eurosport.

Med 2,43 kvar av matchen jublade hemmahallen när domaren blåste mål för Davos. Men domaren var för snabb på pipan, Markus Svensson hade nämligen gjort en helt galen sidledsförflyttning och stoppat pucken med yttersta stortåspetsen.

Enda orosmomentet för västerbottningarna var att Martin Lundberg tvingades utgå i mitten av tredje perioden.