Södertälje förlorade igen – sist i serien

Publicerad 2016-11-09

Förlorat fem av sex möjliga

Södertälje har det tungt i den allsvenska återkomsten.

0-3 hemma mot Björklöven var femte förlusten på sex matcher och laget är jumbo i serien.

SSK:s Michael Schumacher.

Mer eller mindre från start av allsvenskan har det stått klart att Södertälje kommer få kämpa i de nedre regionerna av tabellen.

Men efter att ha klarat att hålla sig över negativa kvalstrecket i de första tio omgångarna har man nu åkt ner i en riktigt tung svacka.

Björklöven chockstartade

Hemma mot Björklöven kom femte förlusten på sex matcher. ”Löven” avgjorde kopplade det matchvinnande greppet redan i matchens första tre minuter. Först gjorde Christian Bull 1-0 efter 37 sekunder på ett märkligt sätt. Pucken gick genom ett hål i nätet i krysset och studsade mot sargen bakom målet. Men efter videogranskning kunde domarna döma 1-0. Och efter 2,51 satte David Lindqvist tvåan i powerplay.

Helt avgörande blev sedan Lukas Ekeståhl-Jonssons 3-0 i spel fem mot tre. För Björklöven var det fjärde raka segern.

I Moras möte med Västervik var bortalagets rattfylleåtalade Victor Öhman tillbaka i laget efter avstängning.

– Det är klart det känns jättebra att vara tillbaka på isen, det är det här jag älskar, sa han i C More.

Men det blev ingen seger i comebacken, Mora vann matchen med 3-1. Det var sjätte raka segern för Mora.

– Jag är nöjd med poängen, men vi spelar bara bra i vissa sekvenser i dag, säger tränaren Jeremy Colliton.

I Malmö tog Pantern ledningen hemma mot serieledarna Timrå. Men talangen Elias Pettersson kvitterade med knappt fyra minuter kvar och Timrå straffvann sedan.

Västerås tog tre viktiga poäng hemma mot Almtuna. Stor matchhjälte blev Fredrik Johansson som satte avgörande 3-2 med fem minuter kvar. Matchen slutade 4-2 efter mål i öppen kasse.