Jokerit behövde 142 minuter och nio sekunder för att besegra CSKA Moskva.

Då hade målvakten Karri Ramö räddat sanslösa 83 av 84 skott.

– Han var fantastisk i kväll, säger lagkamraten Sami Lepistö efter tidernas längsta KHL-match.

När Linköping tog emot Djurgården i SM-slutspelet i tisdags började de svenska tv-tittarna undra om vi gick mot ett nytt världsrekord.

Men nej, efter 108 minuters spel avgjorde Linköping, så rekordmatchen mellan norska Storhammar och Sparta Sarpsborg – som pågick i brutala 217 minuter och 14 sekunder – är alltjämt ohotad.

Men på torsdagens gjordes ett nytt försök.

Då var det den ryska Gagarin cup-kvartsfinalen mellan CSKA Moskva och Jokerit som aldrig ville ta slut.

Efter ordinarie tid stod det 1-1 på tavlan.

Och avgörandet dröjde.

Nytt rekord

Först två minuter och nio sekunder in i den femte (!) förlängningsperioden kunde Mika Niemi trycka in det förlösande målet för Jokerit, som därmed reducerade till 3-2 i matchserien, som spelas i bästa av sju.

Matchens totala längd var 142 minuter och nio sekunder och därmed tar den över rekordet som den längsta matchen någonsin i KHL:s historia.

Det tidigare rekordet var 126 minuter och 14 sekunder.

”Han var fantastisk”

Det må ha varit Mika Niemi som gjorde det avgörande målet, men målvakten Karri Ramö förtjänar också beröm. Han räddade nämligen 83 av 84 skott.

Och efteråt hyllades han av lagkamraterna.

– Han var fantastisk i kväll. Båda målvakterna var grymma, men Karri drog det längsta strået och gav oss chansen att vinna. Det är en ynnest att få spela framför honom, säger backen Sami Lepistö till lagets officiella twitter-konto.

Nästa match spelas på lördag, i Helsingfors.