Publicerad 2023-08-31

Växjö Lakers vann SM-guld i våras.

Nu har det regerande mästarlaget rivstartat gruppspelet i Champions Hockey League.

Detta genom att krossa finländska Pelicans på bortaplan i Lahtis med 5–1.

Inför 2 103 åskådare fick Växjö en drömstart på matchen. Efter drygt fyra minuters spel tryckte Marcus Sylvegård in 1–0 till bortalaget. Därefter kom Pelicans aldrig in i matchen. Efter två perioder hade hemmalaget ledningen med 4–1, efter att bland andra Joachim Blichfeld noterats för två mål.

I slutminuten fastställde Brian Cooper slutresultatet, från egen zon, genom att pricka in 5–1 i tom kasse.

Pelicans tröstmål gjordes av svenske Lars Bryggman.

Även Färjestad fick en drömstart. FBK besegrade norska Stavanger med 4–2 på bortais.

Till i år har CHL bantats med åtta lag, från 32 till 24, och man har skrotat gruppindelningen. Lagen spelar sex matcher vardera, tre hemma och tre borta, och de 16 bästa lagen går till slutspel.

Turneringssegraren plockar hem 360 000 euro, motsvarande drygt 4,2 miljoner kronor.

Växjö Lakers Joachim Blichfeld gjorde två mål i CHL-premiären. Arkivbild.