Kungaparets inbjudan till Tre Kronor

Publicerad:
Uppdaterad:
Kungen är på plats i Indonesien men följde dramat.
Kungen är på plats i Indonesien men följde dramat.

HOCKEY

VM-guld i går.

Nu bjuds Tre Kronor in till slottet i eftermiddag.

”Från statsbesöket i Indonesien vill vi framföra våra varma gratulationer till ishockeylandslaget, Tre Kronor, till VM-guldet”, skriver kungaparet.

I går kväll blev Tre Kronor världsmästare i ishockey.

Henrik Lundqvist tog Kanadas samtliga fyra straffar och när Nicklas Bäckström och Oliver Ekman-Larsson redan hade nätat var guldet klart.

– Jag fick tårar av att stå där ute med brorsan. Det var det här jag drömde om när jag åkte från New York. Det är det här jag har drömt om sedan jag var liten, sa guldhjälten Lundqvist efteråt.

Kungaparet gratulerar

Gratulationerna har därefter strömmat in.

Nu gratuleras Tre Kronor även av kungaparet, Kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia.

”Kungaparet har idag skickat ett gratulationstelegram till herrlandslaget i ishockey med anledning av gårdagens världsmästerskapsvinst. Från statsbesöket i Indonesien vill vi framföra våra varma gratulationer till ishockeylandslaget, Tre Kronor, till VM-guldet. Vi gläds med den fina prestationen och laginsatsen”, står att läsa i telegrammet.

Tre Kronor till slottet

Kungaparet befinner sig just nu i Indonesien, men guldtruppen har trots det fått en inbjudan till slottet i eftermiddag och kommer att åka dit innan segerfirandet startar på Sergels Torg 17.30.

– Spelarna tycker att det här ska bli jättestort. Att det ska bli jättekul. Det är ju inte så ofta man får vara med om något sånt. Det blir ett minne för livet för dem. Så det är två höjdpunkter för dem i dag: Att få åka till slottet och sedan Sergels Torg, säger förbundskaptenen Rikard Grönborg till Expressen.

På plats i slottet för att ta emot hjältarna ska kronprinsessan Victoria och prins Daniel finnas i kungaparets ställe.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!