Två missade straffar för Växjö.

Då klev Marcus Sylvegård fram och avgjorde.

– Jag visste vad jag skulle göra på straffen, säger matchvinnaren Sylvegård.

Modo Hockey

Det var efter att Mikkel Aagard misslyckats med att överlista Emil Larmi i Växjökassen som bortalaget kunde jubla i Örnsköldsvik. Strax innan hade Marcus Sylvegård satt kvällens enda straff och gästerna fick på så sätt ta med sig bonuspoängen.

– Jag är inte riktigt nöjd med matchen, men det är i alla fall skönt att få två poäng med oss, säger Sylvegård till TV4.

Tappade tvåmålsledning

Med sju minuter kvar att spela av den tredje perioden såg Växjö dock ut att gå mot en trepoängare. Växjö ledde då med 3–1 när Eric Martinsson drog på sig en utvisning för holding. I det numerära överläget satte Sampo Ranta sin 15:e balja för säsongen och minuten senare var det sedan utjämnat.

– Vi tar en onödig utvisning och sedan slarvar vi i egenzon, säger Sylvegård.

”Var skönt”

Inte heller i förlängningsperioden skulle lagen skiljas åt utan matchen gick till straffar. Där missade både Kalle Kossila och Dylan Mclaughlin, men när det var Marcus Sylvegårds tur skickade han distinkt in pucken i nättaket.