Brynäs IF

Johan Alcéns framtid som sportchef i Brynäs oviss

Av: 

Hilda Djupenström

Jonathan Nilsson

Johan Alcén.
Johan Alcén.

HOCKEY

I går meddelade en Brynässtyrelse att Johan Alcén blivit utsedd till sportchef.

I dag har klubben en helt annan styrelse, som inte är lika säker på Alcéns roll i klubben.

– Jag har fullt medlidande för honom, han har kommit i kläm, säger nya ordföranden Magnus Kangas till Sportbladet.

Den avgående styrelsen offentliggjorde att man skrivit ett fyraårigt avtal med den före detta Brynässpelaren Johan Alcén under det rekordlånga årsmötet som hölls i går kväll.

Ett beslut som mötts av en hel del kritik. En som varit öppet kritisk är den nu nyvalde ordföranden Magnus Kangas, som på Twitter skrev att Alcén saknar kompetensen och erfarenheten som krävs för en sportchef, när uppgifter kring avtalet kom ut förra veckan.

”Vi har en dialog”

Efteråt har Kangas fått till sig att man haft andra förväntningar på Alcéns roll, så han backar en del från den skarpa kritiken. Däremot ifrågasätter han tajmingen.

– Vi har en dialog med Johan Alcén. Vi har delat upp jobbet lite grann i början för att få en känsla för hur allt står till. Då är det Jonny Stridh i styrelsen som har dialogen. Har har bland annat pratat med honom om rollen han blev tilldelad av förra styrelsen, precis samma dag som de blev bortröstade, säger Magnus Kangas i bilen på väg hem från den första hektiska dagen som ordförande.

– Och Johan är ju en bra kille, det är bara det att vi måste komma överens om hur organisationen ska se ut. Det är inte hundra procent klarlagt ännu, inte heller vilken arbetsfördelning vi ska ha i den. Vi kommer ha ett samtal med de som är involverade, så de kan vara med och påverka hur man ska jobba i framtiden.

Kan det bli så att ni gör om arbetsbeskrivningen för honom?

– Jag kan väl säga som så att det saknas en arbetsbeskrivning. Det är en av de ”ordning och reda-punkterna” som vi har i vårt 100 dagars-program. Att etablera rollbeskrivningar, och det saknas i vissa funktioner och positioner i föreningen.

”Det är inte så lätt”

Vår krönikör Anders Mäki skrev: ”Jag ser ingen annan lösning än att Kangas och den nya styrelsen ogiltigförklarar utnämningen”.

– Det är inte så lätt. Det är ett avtal skrivet och då finns det lagar och förordningar som styr hur man ska tolka avtalet och vad man kan göra med avtalet. Däremot kan vi rikta in tjänsten på ställen där det verkligen behövs någon med den kompetensen.

Han har kommit i kläm?

– Jo. Jag har medlidande med Johan. Man kan inte belasta honom för någonting. Jag har fullt medlidande för honom, han har kommit i kläm precis som du säger. I kläm mellan två olika styrelser med lite olika syn på verksamheten.

Hur lång tid kommer det att ta innan ni har fått klarhet i organisationen?

– Vi har sagt att vi kommer jobba med det här i 100 dagar. Men organisationen är nog en sak som vi får prioritera upp och bli klar med snabbare. Men vi har semesterperioderna framför oss, och man vill gärna att de som ska leva i organisationen även är delaktiga i att forma den. Vi kommer förmodligen att ha framme någonting mot slutet av augusti. Varför tar det då så lång tid? Jo, folk tar semester den här perioden. Det måste vi respektera så att folk kan vila upp sig inför kommande säsong, säger Magnus Kangas.

Sportbladet har sökt Johan Alcén för en kommentar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

Brynäs IF

LÄS VIDARE

Mäki: Brynäs går just nu sin viktigaste match

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Brynäs IF

SHL Svenska hockeyligan

Ishockey