Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-03-11

”Drömmen var att få till en avgörande match i sista omgången och nu har vi det”

Timrås tränare Challe Berglund beskrev hemmamötet med Djurgården som en avgörande slutspelsmatch.

Så uppträdde också hans spelare.

2–2 och en poäng var exakt vad Timrå behövde för att ha slutspelsplatsen i egna händer.

– Drömmen var att få till en avgörande match i sista omgången och nu har vi det, säger Berglund.

Timrå fick en mardrömsstart i ödesmatchen. Redan efter tre minuter satte Kyle Klubertanz 0–1, perfekt framspelad av poängkungen Marcus Nilson.

Djurgården fortsatte att trumma på, hjälpta av ett gäng Timrå-utvisningar. Men när 0–2 i allra högsta grad låg i luften höll sig Anton Lander framme på en retur och tryckte in kvitteringen.

Nära dundertavla

I mittperioden var det hög fart och mängder med chanser åt båda håll. Dock bara ett mål. Det kom för gästerna i power play. Efter perfekt förarbete från Andreas Engqvist och Timmy Pettersson satte nytände målkungen Marcus Krüger 1–2.

Timrå fick en drömstart av tredje perioden. Timmy Pettersson styrde in 2–2 i egen kasse efter skott från Björn Svensson.

En poäng var vad Timrå behövde, men trots det var man nära att ta ut målvakten i slutskedet.

– "Nygge" (assisterande tränaren Per Nygårds) har skrivit upp en tabell i båset, men det var massa räknefel i den. Så med 1.30 kvar höll vi på att ta ut vår målvakt i jakten på ett segermål, men det var Anders Lindbäck själv som korrigerade det, berättar Challe Berglund, enligt TT.

”En svår motståndare”

I sudden hade Timrå en puck som dansade på mållinjen, men kom aldrig närmare än så.

Men det spelade alltså ingen större roll.

I sista omgången på lördag har Timrå allt i egna händer – allt som krävs för slutspelsplats är en seger borta mot Luleå.

– Det är en svår motståndare, men vi har å andra sidan en bra trend på bortaplan nu, säger Berglund.