Luleå chockvände – men föll ändå

Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-01-26

Stor dramatik mot Brynäs – fem mål på åtta minuter avslutade den tuffa matchen

Dramatiken var stor i Coop Arena i kväll:

Luleå plockade ut målvakten Anders Nilsson i slutminuterna – och reducerade till 2–3 mot Brynäs.

Sen gjorde man om det: och Pär Arlbrandt kvitterade.

Men Brynäs Stephen Dixon blev stor matchhjälte när han satte 4–3 i förlängningen.

– Vi visade en jäkla moral, det får vi ta med oss, säger Arlbrandt till Canal Plus.

Brynäs IF
Brynäs Stephen Dixon.

Det var länge en temposvag och händelsefattig match som utspelades i Coop Arena. Men när den exploderade – så EXPLODERADE den. Allting gick snabbt i slutet av tredje perioden. Och när krutröken hade lagt sig var det Brynäs som stod som vinnare.

Fyra mål – på sju minuter

Från minut 13 till 15.24 i sista perioden gick Brynäs från 1–1 till 3–1 efter mål av Jonathan Granström och Eero Somervuori. Många trodde att det var över då: det var det inte. Luleå plockade ut målvakten Anders Nilsson – och Chris Abbot reducerade efter 17.36. Sen gjorde Luleå om det, och Pär Arlbrandt kvitterade med 45 sekunder kvar att spela.

”Vi visade en jäkla moral, det får vi ta med oss”

Men han fick inte bli hjälte. Brynäs Stephen Dixon ville annat och avgjorde matchen med sitt 4–3-mål 33 sekunder in i förlängningen.

– Vi visade en jäkla moral, det får vi ta med oss. Brynäs fick bara en poäng mer än oss så vi är fortfarande hack i häl, säger Luleås Pär Arlbrandt.

Brynäs Jonathan Granström:

– Det är alldeles för dåligt att släppa in två mål på slutet. Men Luleå gjorde det bra. Det var en svår match. Vi har ett himla bra go i laget och alla kämpar och sliter för laget.

Brynäs tog i kväll säsongens fjärde raka seger mot Luleå och tar ett allt starkare grepp om slutspelsplatsen.