NEW YORK. Henrik Zetterberg ryckte i toppen av poängligan i natt – med en drömmacka till kompisen Gustav Nyquist.

Men förgäves.

Detroit Red Wings åkte på säsongens första förlust hemma mot Carolina.

– De var hungrigare än oss, säger ”Zäta” efter 5–3-förlusten.

Jo, Henrik Zetterberg är ensam poängkung i NHL nu.

Han stod för sin åttonde poäng – på fyra matcher – när han 14 minuter in i andra perioden i Detroits hemmamöte med Carolina slog en fantastisk passning bakom ryggen till Gustav Nyquist, som kunde sticka upp i kontring och panga in säsongens andra mål.

Tyvärr, för hemmalaget, kom den reduceringen lite sent. För Carolina hade gått upp i 3–0-ledning redan i början av mittperioden. Visserligen lyckades Riley Sheahan reducera en gång till innan sista pausen, men sedan höll Hurricanes undan och vann med 5–3.

– Vi hade önskat oss en bättre start, men de var hungrigare och vann varje närkamp från första bytet, säger poängkung Zetterberg till Detroit News.

Mål på egen retur

Målskytten Gustav Nyquist är lika kritisk.

– Det här var inte tillräckligt bra. Vi slog för många felpassningar och gav dem för många chanser, säger han.

Redan kommande natt går Red Wings upp mot obesegrade Montreal och då krävs definitivt en vassare insats.

För Hurricanes innebar 5–3-viktorian säsongens första seger och den grundlades när 21-årige debutanten Brock McGinn prickade in 1–0 på egen retur 55 sekunder in i matchen.

– Det ögonblicket glömmer han aldrig, säger coachen Bill Peters.

* * *

Samtidigt som hans gamla lag förlorade mot Carolina tog Mike Babcock äntligen sin första seger som Toronto-coach.

Leafs lyckades slå krisande Columbus med 6–3 på bortaplan.

– Jag gillar att vinna lika som alla andra. Kanske mer än alla andra till och med. Jag är van vid det. Och nu börjar det hända positiva saker här, säger han till nhl.com.

Det det gör det inte för Columbus.

Tappa tron

De har nu spelat fem matcher – och förlorat samtliga.

– Vi förstår att alla andra har tappat tron på oss. Men vi får inte trappa tron på oss själva, säger Brandon Dubinsky.

* * *

Mikael Backlund inledde Calgarys bortamatch mot Winnipeg genom att göra säsongens första mål.

Sedan hände inte så mycket mer. Bokstavligt talat. Under en 20-minutersperiod från mitten av andra perioden hade gästerna inte ett enda skott på mål.

Då är det svårt att ta några poäng och mycket riktigt vann Winnipeg med 3–1 – sedan bjässen Dustin Byfuglien avgjort med en häpnadsväckande soloräd i slutet av tredje perioden.

Se Zetterbergs pass till Nyquist här (extern länk)