Andra raka för Mora

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-21

På väg tillbaka till elitserien efter 3–1 mot Västerås

Mora tog sin andra raka seger i kvalserien när man besegrade Västerås med 3–1 på bortaplan.

– Jag är jättenöjd med tre poäng, sa Moratränaren Kari Eloranta till Dalademokraten.

Martti Järventie gav Mora ledningen i första perioden på en målvaktsretur. En logisk öedning, då Mora var det bättre och tyngre laget.

Västerås kom dock tillbaka och gjorde en spelmässigt bättre andraperiod. Henrik Nordfeldts kvittering var inte alls orättvis. Båda lagen hade också chansen i fem mot tre-spel i perioden, men utan att kunna utnyttja övertaget.

Avgörandet kom efter drygt nio minuter av sista rundan. Rob Hisey snappade upp en misslyckad räddning och kunde slå in 2–1-målet med en backhand.

Västerås gjorde sitt bästa för att få till en kvittering. Man plockade ut målvakten, men det resulterade bara i att Teemu Elomo kunde slå in trean med tolv sxekunder kvar.