Malmö vann toppmötet

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-03-29

Redhawks ny etta i jakten på elitserien

Brynäs är inte längre obesegrade i kvalserien. I toppmötet mot Malmö inkasserades den första förlusten när Redhawks vann i Läkerol arena med 3–2.

Brynäs har gått som tåget i kvalseriens inledning. Tre raka segrar följdes i torsdags upp med oavgjort borta mot Mora.

Men idag tog det stopp.

Med tre mål i första perioden, det första redan efter 32 sekunder, lyckades Malmö knipa alla tre poängen i Gävle.

Brynästränaren Leif Boork försökte efter den första perioden få till en förändring i sitt lag och valde att byta ut Markström och sätta in rutinerade Markus Korhonen.

– Vi kom snett in i matchen och behövde få ett break, säger Leif Boork till TV4-sport.

Men det hjälpte inte, Malmö höll undan och vann med 3–2.

Spökligt likt Malmös fjolår

Brynäs har därmed startat kvalserien farligt likt hur Malmö gjorde förra säsongen.

Efter att Redhawks vunnit de första fyra matcherna tog det stopp i och med mötet med Skellefteå i den femte omgången. Efter den förlusten vann inte Malmö något mer och flyttades ner i allsvenskan.

Brynäs har dock chans till revansch redan på tisdag då lagen möts nere i Malmö.

Rögle gör allt för att hänga kvar i kvalseriens slutstrid. Trots underläge mot Västerås med 2–1 efter den första perioden kom Ängelholmslaget tillbaka och kunde tillslut vinna med hela 7–4.

Matchvinnare blev Jakob Johansson och, som alltid, Kenny Jönsson. Båda svarade för ett mål och två assist.