Svensson-beskedet: ”Är inget allvarligt”

Publicerad 2014-11-11

Vidare till kvartsfinal i CHL efter straffavgörande mot Jyp.

Och ytterligare ett glädjande besked för Skellefteå: förstemålvakten Markus Svensson, som tvingades bryta matchen, kan vara tillbaka redan när Skellefteå återupptar SHL med en bortaturné den här veckan.

– Det är inget allvarligt, säger Skellefteås läkare Karin Rundblad.

I den första CHL-åttondelsfinalen mot finska Jyp Jyväskylä hämtade Skellefteå upp ett 1-5-underläge till 4-5.

I kvällens returmöte hamnade västerbottningarna på nytt i underläge.

Jyp tog ledningen genom Markus Hannikainen efter tio minuter av den första perioden. I samband med det blev dessutom Skellefteåmålvakten Markus Svensson – som startat 15 av 18 matcher för de regerande mästarna i SHL – skadad och tog sig för vänsterbenet när han lämnade isen.

”Mjukdelsskada”

Efter matchen gav dock läkaren Karin Rundblad positiva besked.

– Mjukdelsskada. Utvärderar i morgon. Han är gottmående, så det är okej. Vi ville inte ta några risker. Vi har fler matcher än den här och vi bestämde oss för att plocka av honom direkt, säger Karin Rundblad.

Skellefteå har två bortamatcher i SHL i veckan, Växjö på torsdag och Linköping på lördag, och i morgon tas beslut om Svensson kan följa med på bortaturnén.

– Vi utvärderar i morgon om han kan följa med eller inte, säger Karin Rundblad.

Med Erik Hanses i kassen lyckades Skellefteå kvittera halvvägs in i den andra perioden mot Jyp, då Andrew Calof förvaltade ett friläge.

Men efter bara 28 sekunder av den tredje perioden gjorde Jani Tuppurainen 2-1 till Jyp. Skellefteå fick inleda en ny kvitteringsjakt, både Martin Sevc och Axel Holmström hade skott i stolpen, och med 2.40 kvar av ordinarie matchtid kunde Oskar Sundqvist pricka in 2-2.

Lehtonen avgjorde

Skellefteå behövde dock vinna med ett mål för att tvinga fram en förlängning och ledningsmålet kom genom Pär Lindholm när matchklockan stod på 19.42.

Efter en mållös förlängning fick matchen avgöras via straffar, där comebackande Mikko Lehtonen avgjorde och tog Skellefteå vidare till kvartsfinal med totalsiffrorna 8-7.

– Det var en karaktärsseger. Vi kom tillbaka i Finland och vi kom tillbaka här. Det var verkligen här härligt, säger Mikko Lehtonen.