Stjärnan bröt måltorkan och avgjorde toppmötet

Skellefteå vann toppmötet med Växjö med 2–1 och drygar ut sin serieledning.

Stjärnan Patrik Zackrisson, 27, blev hjälte med säsongens första mål.

– Skönt att äntligen få bidra, säger han till C More.

Seger efter ordinarie tid och Växjö hade klättrat upp i toppen av SHL. Men regerande mästarna är svårslagna på hemmaplan och förlängde sin obesegrade svit i Skellefteå Kraft Arena till sex matcher.

Hårt arbetande forwarden Adam Pettersson slog in 1–0 fyra minuter in i den första perioden sedan kanadensaren Andrew Calof kastat in en puck på mål från bakom förlängd mållinje.

– Lite grisigt mål men ack så viktigt. Är ganska säker på att jag stötte in den på volley med klubban, säger han till C More.

Stjärnan bröt måltorkan

Smålänningarna kvitterade i mitten av den andra perioden när finländaren Tuomas Kiiskinen kom helt ren med Markus Svensson, men norrlänningarna tog ledningen på nytt genom Patrik Zackrisson.

Den förre landslagsmannen har haft det trögt med poängproduktionen sedan han återvände hem till Sverige från KHL. Endast en poäng på tio matcher inför onsdagens match.

I toppmötet med Växjö spräckte han äntligen sin måltorka.

– Jag fick på en bra träff, det hör inte till vanligheterna, säger Zackrisson till C More.

Bortdömt kvitteringsmål

Ekerösonen behövde bara 14 sekunder på sig i spel fem mot fyra innan han sköt matchavgörande 2–1 med cirka fem minuter kvar av den andra perioden.

– De lämnade ganska öppet framför mål så vi testade en variant som gick hem jävligt fint. "Zacke" satte upp den riktigt bra i bortre krysset, säger talangen Axel Holmström till C More.

Växjö kvitterade till 2–2 med bara 46 sekunder kvar av matchen men målet videogranskades och dömdes bort på grund av att Erik Josefsson knuffade målvakten i situationen före målet.

Skellefteå toppar SHL på 25 poäng, fyra före tvåan Luleå som spelar mot Djurgården i morgon.