Videogranskning stoppade Adam Reideborn från vad som hade kunnat bli årets räddning i SHL säsongen 2014/15.

Direkt efteråt byttes han ut.

– Jag var jävligt besviken, säger han till Sportbladet.

Adam Reideborn.

Krislaget Modo chockade Skellefteå och ledde med 2-0 redan efter fem minuter och 14 sekunders spel. En minst sagt tung start för SAIK-målvakten Markus Svensson som släppte in två av de tre första skotten.

Revanschen? Den kom i mitten av den andra perioden. Skellefteå hade hämtat upp till 2-2 då Modo satte rejäl tryck i offensiv zon. Svensson hamnade ur balans, tappade klubban – men lyckades på ett mirakulöst sätt, felvänd, få upp stöten på Joonas Nättinen skott från nära avstånd. En räddning som C Mores kommentator benämnde som en ”Dominik Hašek-räddning”.

Videogranskning

Ändå var det Modo-målvakten Adam Reideborn som vann ”rubrik-matchen” mellan lagens två målvakter. Klockan stod på 17.17 i den andra perioden när Anton Lindholm serverade Erik Forssell som bara behövde lägga in pucken i öppet mål för att sätta 5-2 till Skellefteå och på så vis fullborda ett hattrick. Då kastade sig Reideborn likt en fotbollsmålvakt och nöp pucken i plocken. Först efter videogranskning kunde domarna konstatera att pucken passerat mållinjen och Reideborn berövades därmed på vad som enligt C Mores Lasse Granqvist mycket väl kunde ha blivit ”årets räddning”.

– Jag var absolut inte säker på att den var inne, det kändes 50/50, säger målskytten Erik Forssell, som alltså gjorde hattrick.

– Ja, mina hattrick i karriären är ganska lätträknade. Det här var mitt första i SHL, jag hade ett i allsvenskan för åtta-nio år sedan, så det känns skönt, säger han.

”Är mest arg”

Målet innebar inte bara 5-2 till Skellefteå utan även att Adam Reideborn hade gjort sitt för dagen. Han byttes ut direkt efteråt.

– Jag var jävligt besviken. De gjorde mål på alla lägen kändes det som. Jag vill kunna hjälpa laget bättre än så, säger Reideborn till Sportbladet.

Var det ditt beslut att bli utbytt?

– Det kommer aldrig vara mitt beslut. Det var Anders, men jag förstår det, efter tre snabba insläppta.

Hur känner du?

– Jag är mest arg. Jag tycker inte jag kommer upp i nivå. Det är tufft att stå då.

Matchen slutade 6-3 till Skellefteå och Modo befäster därmed sin jumboplats i tabellen.