Islanders tog fjärde raka hemmasegern

Publicerad 2016-02-15

Tre mål i mittperioden lade grunden för New York Islanders 4–1-seger hemma mot Detroit i måndagens NHL-hockey, Islanders fjärde raka seger i Barclays Center i Brooklyn.

Detroitsvensken Gustav Nyquist var nära att göra matchens första mål i första akten, men träffade stolpen.

I stället var det Brock Nelson som med sitt 21:a mål för säsongen gav hemmalaget ledningen 8.24 in i mittperioden. Sex minuter senare spelade Nelson fram Josh Bailey som gjorde 2–0. Och en dryg minut senare kom 3–0 genom Marek Zidlicky.

Gustav Nyquist spelade fram till Pavel Datsiuks 1–3-reducering knappt halvvägs in i tredje perioden, men Ryan Strome släckte bortalagets hopp när han pricksköt 4–1, elegant framspelad av John Tavares.