Stefan Liv.

Johan "Honken" Holmqvist, Stefan Liv eller Jonas Gustavsson.

Vem blir Tre Kronors förstemålvakt i VM?

Eller har Liv redan tagit död på den frågan?

Förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafssons tanke är att testa alla tre målvakterna i Czech Hockey Games.

Kanske fick han svaret redan i 1–2 (0–0, 1–1, 0–1)-förlusten mot Tjeckien på torsdagskvällen. Eller ännu en påminnelse om att han står inför ett ytterst svårt val framöver.

Stefan Liv var... hur bra som helst.

Har stärkt sin position

Han kan följa resten av turneringen medveten om att han stärkt sin position och att pressen nu ligger på Holmqvist (står mot Finland på lördag) och Gustavsson (Ryssland, söndag).

Det var den polskfödde smålänningens förtjänst att Tre Kronor gick in till den tredje perioden med en fortsatt klar chans att inleda turneringen med en seger.

Liv tog tio skott i första perioden, men det var småpotatis i jämförelse med vad som väntade när tjeckerna ökade trycket i andra.

Då smällde det stup i ett.

Visade hela registret

Liv visade hela registret, i synnerhet under de sex minuter då tjeckerna producerade fem högkvalitativa chanser.

De svettigaste räddningarna:

Benparaden på Marek Kvapils rappa skott.

Kylan när han väntade in Petr Cajanek och lät tjecken göra första draget. Liv stod lugnt kvar och städade undan.

Förflyttningen när Jaromir Jagr stötte fram klubban och försökte peta pucken mellan benen på HV-stjärnan. Liv lämnade ingen lucka.

Men drömmen om att hålla nollan mot Tjeckien i Tjeckien sprack kort senare – och då var Liv helt chanslös. Han och backen Magnus Johansson krokade i varandra och Cajanek fick öppet mål (12.33).

Ödesdigra utvisningar

Tjeckien dominerade klart – ändå fick Tre Kronor med sig 1–1 in till sista perioden. Med 1.42 kvar serverade Rickard Wallin och Niklas Nordgren pucken till Christian Berglund som drog till direkt när Jakub Stepanek hade skymd sikt.

Tre Kronor öste på i början av tredje, men när Johan Harju och Lars Jonsson båda hamnade i utvisningsbåset fick tjeckerna ett tillfälle de inte missade. I spel fem mot tre med fem minuter kvar smällde världsstjärnan Jagr in segerpucken.

I torsdagens andra match vann Finland med 4-2 mot Ryssland, en match som spelades i finska Tammerfors. Matchvinnare blev Sverigebekantingen Hannes Hyvönen med två mål.