Lindblom tillbaka – comeback i NHL

Svensken spelade i nattens rysare

Av: Andreas Käck, Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

Han besegrade cancern.

I natt gjorde Oskar Lindblom, 24, bejublad comeback i Stanley Cup-slutspelet – och fick omedelbart vara med om en euforisk seger då Philadelphia vann ett maratonartat förlängningsdrama mot New York Islanders.

– Jag visste att jag en dag skulle spela hockey igen och den dagen var idag. Jag är väldigt lycklig, säger han efter 5–4-segern.

Det har bara gått två månader sedan Oskar Lindblom friskförklarades efter sin långa behandling mot den sällsynta form av skelettcancer han drabbades av i vintras.

Nu är han tillbaka i spel.

En halvtimme före nedsläpp till nattens ”game 6” mot New York Islanders kom Philadelphia Flyers med beskedet som fick hockeyvärlden att jubla:

”He’s in”.

Oskar Lindblom är tillbaka efter cancern.
Foto: Frank Gunn / TT NYHETSBYRÅN
Oskar Lindblom är tillbaka efter cancern.

Lagkamraterna jublade

Lagkamraterna jublade de också. När den 24-årige svensken kom ut på isen för sitt första byte ställde sig hela laget upp och slog klubborna i sargen och isen.

– Såklart. Det betydde oerhört mycket för oss. Om det är någon som vill se en spelare med hjärta är det bara att titta på Oskar, säger lagkaptenen Claude Giroux på en presskonferens efter matchen.

Efter den välkomstceremonin - som även Islanders-spelarna deltog i - började en comeback som inte blev något annat än ett gastkramande maratondrama. Flyers var piskade att vinna för att inte bli utslagna ur slutspelet - och det gjorde de. Men det dröjde till slutet av andra övertidsperioden innan ryske backen Ivan Provorov kunde dunka in den avgörande 5–4-pucken.

”Är väldigt lycklig”

Därmed blir det en direkt avgörande Game 7 mellan Flyers och Islanders natten till söndag.

– Det ska bli oerhört. Det är för att spela sådana matcher man håller på med hockey, säger hjälten Provorov.

Oskar spelade 17.30 fördelade på de sammanlagt fem perioderna, satte in ett par tacklingar och täckte flera skott.

– Jag försökte hela tiden tänka positivt under min behandling och visste att jag en dag skulle spela hockey igen, säger han.

– Däremot visste jag inte när den dagen skulle komma, men det blev idag och jag är väldigt lycklig över att jag kunde vara ute på isen.

Laddar Matchlista
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!