”De måste snäppa upp”

SDHL-basen skickar passning till SHL-jättarna

Av: Tomas Ros

Publicerad:
Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

SDHL växer och tar nya jaktområden i och med ett historiskt kommersiellt avtal.

Nu pikar SDHLs ordförande Agne Bengtsson Färjestad, Frölunda och Skellefteå som fortfarande inte har ett damlag i högsta serien.

– De måste snäppa upp. Varje SHL-lag med självaktning förstår fördelen med SDHL, säger Bengtsson.

SDHL har haft upptaktsträff i centrala Stockholm.

Det var besöksrekord från media och i den framgångsvind som ligan nu befinner sig kunde man berätta om nästa steg när en ny huvudsponsor presenterades i DHL.

– Att för första gången ha en huvudsponsor som verkligen satsar på damhockeyn betyder oerhört mycket. Värdet i detta sponsorskap är väldigt stort för oss, och DHL har visat från första möte att de verkligen tror på damhockeyn och genuint vill hjälpa oss växa, säger Angelica Lindeberg, affärschef för SDHL.

”Börjar vända för oss”

DHL har gått ut med ramarna och villkoren i avtalet och ligan får tre kronor för varje paket som bud-firman levererar. 

– Det kan bli kan bli ett miljonavtal om inte konjunkturen och marknaden viker, säger Agne Bengtsson, ordförande för SDHL. 

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
Agne Bengtsson.

Lägg till att SVT och CMore ökar sin satsning på damligan så förstår man att ligan vädrar morgonluft.

– Det börjar att vända för oss. Vi har kämpat i över tre år på det här. Nu får många chansen att se SDHLs matcher och det kommer sprida damhockeyn och på sikt få fler tjejer att börja spela hockey, säger ordföranden.

Han väljer också att skicka en lavett eller pik till de SHL-lag som fortfarande inte valt att satsa fullt ut på damhockeyn eller i alla fall inte lyckats kvala till högsta serien.

Däribland SHL-jättarna Skellefteå, Färjestad och Frölunda. 

– Jag gillar att vi har sportsliga kriterier för att få spela i SDHL. De lag som vi nämner har inte tillräckligt bra verksamhet än så länge. Jag tycker att de måste snäppa upp. Varje SHL-klubb med självaktning förstår fördelen med att ha ett lag i SHL, säger Bengtsson.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Spelare från alla SDHL-lag samlades på upptaktsträffen i dag.
Publicerad:

LÄS VIDARE