AIK rycker i den hockeyallsvenska toppen efter 7–3 mot BIK Karlskoga.

Matchvinnare blev Anton Holm som stod för två mål i sin comeback.

– Det är kul, men vi vinner och det är det som är huvudsaken, säger Holm.

Tredjeplacerade BIK Karlskoga jagar toppduon AIK och Oskarshamn i den hockeyallsvenskan tabellen.

Men Karlskogas förhoppningarna att ta in på täten såg ut att grusas direkt i kvällens möte med just AIK.

Många trodde att matchen var avgjord då Lukas Macklin sköt 3-0 till hemmalaget redan i den första perioden.

Men Karlskoga behövde bara 2.38 på sig i andra perioden för att ge matchen ordentlig nerv igen genom två mål i powerplay.

Holm blev matchvinnare

Anton Holm, som var tillbaka efter en tids skadefrånvaro, blev till slut den som sköt hem alla tre poäng till AIK.

Hur har det varit att följa laget från sidan om i fem matcher?

– Det har varit okej. Vi har fortsatt ta poäng och det är såklart trist att inte kunna vara med, men det har gått bra ändå, säger Holm.

Först gjorde han 4-2 drygt halvvägs in i matchen och i den tredje perioden prickade han distinkt in 5-3 bakom Henrik Lundgren i Karlskoga-målet.

Matchen slutade till slut 7–3 efter två sena mål av Sam Marklund och Simon Fernholm.

– Vi är bra genomgående hela matchen, men det är klart, de gör mål också och vi flänger lite i perioder. Men vi har bra kontroll över matchen, säger Holm.

I och med att Oskarshamn förlorade hemma mot Södertälje med 1–4 ryckte AIK i tabelltoppen och ligger nu tre poäng före Oskarshamn på andra plats.

Det finns många anledningar för Anton Holm att vara nöjd efter comebacken.

– Absolut, speciellt med tanke på resultaten på andra håll också. Men vi fortsätter fokusera på oss själva och gör det vi kan påverka, avslutar han.

Vita Hästen besegrade Pantern med 3–0 på bortaplan och bröt därmed sin sex matcher långa förlustsvit.

Västervik vann borta mot Almtuna 4–1. Mycket tack vare målvakten Emil Kruse som räddade 33 av 34 skott.

Västerås bortaslog Karlskrona med 3–1. Lukas Zetterberg direktsköt in slutresultatet med mindre än tre minuter kvar att spela, hans fjortonde mål för säsongen.