Linköping ruskar om – de får lämna

Av: Pelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter uttåget – åtta spelare drar

Chad Billins får lämna Linköping.
Foto: Bildbyrån
Chad Billins får lämna Linköping.

Tappat övertag och utslagna i kvarten mot Växjö – nu ruskar Linköping om i truppen.

På torsdagen meddelade klubben att hela åtta spelare får lämna föreningen.

Slutspelspanelen: De går till final

Linköping inledde SM-slutspelet på bästa möjliga sätt efter två raka segrar mot svenska mästarna Växjö. Först förnedrades motståndaren med hela 6–1 på hemmais innan klubben tog en tung bortaskalp med 3–2.

Men sedan var det slut på det roliga. Växjö tog sig samman, vann fyra raka matcher och skickade ut Linköping redan i kvarten.

Nu väljer klubben att storstäda i spelartruppen. Sportbladet har sedan tidigare skrivit att såväl Jonas Junland som Daniel Rahimi lämnar Linköping.

”Tacka dem”

Detta bekräftas nu av föreningen som även offentliggör att ytterligare sex spelare tvingas röra på sig då deras kontrakt går ut.

Det handlar om målvakten David Rautio, backen Chad Billins, och forwardarna Anton Blomberg, Fredric Andersson, Nick Sörensen och Nichlas Hardt, som blev klar för Malmö i går.

– De har gjort ett bra jobb under sin tid hos oss i Linköping. Vi vill tacka dem för deras hårda arbete och engagemang och vi önskar dem lycka till i sina fortsatta ishockeykarriärer, säger Linköpings general manager Fredrik Emvall till klubbens hemsida.

Slutspelspanelen: De går till final

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!