Lilja tvåmålsskytt när Linköping krossade Redhawks

Uppdaterad 2015-10-09 | Publicerad 2015-10-08

Tillbaka där allt började lossnade det för Jakob Lilja.

Linköpingsforwarden gjorde sitt första, och andra, mål för Linköping framför familj och vänner i Malmö.

– Det är alltid speciellt att komma hit, säger 22-åringen efter 7–1-segern.

Lilja jublar.

Linköping har imponerat så här långt i årets SHL och fortsatte att göra så i Malmö arena.

I den första perioden var Malmö Redhawks inte alls med när Linköping satte fart och hade 2–0 efter 17 minuter. Jens Olsson reducerade i powerplay men i den andra perioden visade Linköping upp en ruskig effektivitet.

Väntat några matcher

På sju skott gjorde man tre mål, två av dessa kom från Jakob Lilja. Den 22-årige forwarden är född i Limhamn, gjorde två säsonger för Malmö Redhawks i junioråldern och har ett långt förflutet hos värsta rivalen Rögle.

Dessutom skapade Lilja svarta rubriker senast han spelade i Malmö Arena, då han crosscheckade hemmabacken Jens Olsson i våras.

– Det är alltid speciellt att komma hit, och kul att vinna med 7–1. Folk får gärna snacka om det som hände senast, men jag har lagt det bakom mig, säger Lilja.

Lilja har väntat på att målskyttet ska lossna ett par matcher, och när han gjorde sitt andra var det riktigt snyggt.

Han snurrade upp Malmöbackarna och lyfte upp pucken i krysset.

– Han har varit väldigt frustrerad över att han inte fått in första målet tidigare, men jag har försökt påminna honom om hans andra kvalitéer. För han bidrar med mycket annat, säger LHC-tränaren Dan Tangnes.

Familj och vänner på plats

En annan Malmöbekant, Nick Sörensen, storspelade i samma kedja som Lilja och båda hade familj och vänner på plats.

Trots att Redhawks vann skottstatistiken var det Linköping som stod för målen.

Ytterligare två kom i den sista perioden och fullbordade krossen som slutade med siffrorna 7–1.

För Redhawks fortsätter den märka trenden – förlusten var den femte raka för nykomlingen som nu ligger sist i tabellen.