Saarela tremålsskytt

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-10-25

Leksand på rätt spår igen

Tremålsskytt. Pasi Saarela gjorde tre av Leksands fyra mål i segermatchen mot AIK.

Leksand är tillbaka på spåret som ska leda laget tillbaka till elitserien.

Pasi Saarela blev tremålsskytt när AIK besegrades med 4–0.

Leksand satsar stenhårt på en snabb återkomst till elitserien och var inför säsongen favorittippat i ishockeyallsvenskan, tillsammans med det andra laget som flyttades ned, Södertälje.

Dalalaget inledde också med tre raka segrar och lade sig som förväntat bland topplagen. Men så slutade pucken plötsligt glida Leksands väg och favoritstämpeln fick sig en rejäl törn.

Men efter segern mot Bofors i förra veckan och mot AIK på onsdagskvällen har rälsen upp till högsta serien blivit lite rakare igen.

Klasskillnad

– Vi har spelat bra de senaste matcherna, nu har vi börjat vinna dem också. Vi har väldigt många olika spelare, olika nationaliteter och det tar tid att spela ihop sig, säger Leksands tränare Jukka Rautakorpi.

– Jag är väldigt nöjd med hur vi spelade i dag, att vi spelar ihop som ett lag.

Visserligen var matchen mot AIK inte fullt så ensidig som siffrorna antyder. Hemmalaget bjöd på hyfsat motstånd matchen igenom och hade en uppsjö av målchanser. Men klasskillnaden mellan lagen blev tydlig i avsluten, där AIK var ineffektivt medan Leksand – med Pasi Saarela i spetsen – visste att ta vara på de tillfällen som bjöds. Saarela gjorde ett mål i första perioden och två till i den andra.

– Vi gjorde ett par jättegrodor, konstaterar AIK-tränaren Daniel Broberg.

– Det har man inte råd med mot ett lag som Leksand.

Målfester

Den allsvenska ishockeypubliken bjöds på målfest lite varstans under onsdagskvällen.

Almtuna vann på bortais mot Nybro med 6–5. Samma siffror blev det i Bofors, där bortalaget Björklöven drog det längsta strået och vann med 6–5 efter förlängning.

Hammarby fick med sig en poäng från bortamötet med Sundsvall, trots tremålsunderläge i den första perioden. Matchen slutade oavgjort, 5–5.

Arboga hade inte några som helst problem hemma mot Huddinge, utan vann med 7–2.

Kvällens målsnåla undantag var mötet mellan Nyköping och Oskarshamn, som slutade 1–1.