GÖTEBORG.  Två poäng för Rögle som vägrar förlora mot Frölunda.

Seger efter straffar i Scandinavium.

– Det är bättre nu i alla fall. Det är inte bra, men lite bättre i alla fall, säger Rögles Linus Sandin.

Frölunda HC

Den stora händelsen var förstås hyllningen av Henrik Lundqvist. Ett fullsatt Scandinavium hyllade sin gamle målvaktsidol, som spelade sju säsonger i Frölunda och vann två SM-guld, men som också hade några fina ungdomsår i Rögle.

Men sen skulle det spelas hockey också, även om Frölunda inte såg ut att ha någon större lust till det i den första perioden.

– Betydligt bättre i andra. Men det var segstartat, säger Jacob Nilsson till CMore.

Ändå var det hemmalaget som tog ledningen (Nicklas Lasu), och Frölunda tog över i den andra perioden. Men fick då se Rögle kvittera, både en (Linus Sandin) och två (Daniel Zaar). Skåningarna fick sen ett gyllene läge i slutet av den andra när Niclas Lasu åkte på matchstraff för en boarding på Adam Edström. Men trots fem minuters powerplay lyckades de inte skapa något.

”Inte jätteful tackling”

– De gav bort nästan halva powerplayet, säger Niklas Wikegård i CMore, som också tyckte att matchstraffet var överdrivet.

– Jag tycker inte att det är en jätteful tackling, jag tycker att det är en tvåa.

Det dåliga powerplay-spelet blev något bättre i den tredje perioden, men inget av lagen lyckades avgöra i numerärt överläge, trots flertalet chanser. Max Friberg och Jere Innala hade fina lägen för Frölunda, Riley Sheen för Rögle.

Men 2–2 stod sig tiden ut också i den tredje perioden. Adam Tambellini fick ett gyllene läge i sudden, men Lasse Johansson i Frölunda-målet gjorde en blixtsnabb parad. I nästa läge var det i stället Calle Clang som snabbt förflyttade sig och räddade Jere Innalas skott. Men även förlängningen slutade mållös. I straffavgörandet krävdes det åtta (!) omgångar innan Rögle till slut kunde avgöra genom Oskar Stål-Lyrenäs.