Saloonsfajt när Connor Bedard briljerade i natt

Publicerad 2024-03-13

NEW YORK. Super-rookien Connor Bedard slog personligt poängrekord och Detroit förlängde olyckligtvis sin tunga förlustsvit

Om det och mycket annat berättar vi i nattens NHL-svep.

NATTENS UNDERBARN

Det är verkligen något väldigt speciellt med Connor Bedard. Det fick vi nytt kvitto på när Chicago vann bottenduellen mot Anaheim i United Center med 7-2. 18-åringen slog personligt rekord med fem poäng – i form av ett mål och fyra assist.

– Otroligt imponerande, för vem som helst. Men det verkligt stora är att han börjat spela så bra även defensivt, säger coachen Luke Richardson.

Matchen rymde också ett riktigt saloonslagsmål i mitten av tredje perioden, när alla på isen vevade med alla. Även målvakterna John Gibson och Petr Mrazek ryckte lite i varandra, men började till slut skratta, så det blev inte mycket till fajt.

Rejäl fajt bröt ut på isen.

NATTENS TUNGA SVIT

För bara ett par veckor sedan jublade hela Michigan över att Detroit Red Wings hade återuppstått som storlag och vunnit sex raka matcher. Men sedan började de förlora och förlora och i natt de istället på sjätte raka nederlaget – med brutala 7-3 mot Buffalo.

– Vi vet alla att vi behöver vara bättre än så här, särskilt med tanke på omständigheterna, suckar backveteranen Jeff Petry.

Lucas Raymond kunde åtminstone trösta sig med sitt artonde mål för säsongen, plus en assist. En sådan hade även Jonathan Berggren – precis som Buffalos Rasmus Dahlin.

Gladast på isen var Bowen Byram. Honom trejdade Sabres till sig från Colorado förra veckan och mot Detroit firade han med två mål.

NATTENS SVENSKA MÅLVAKTSMATCH

Det blev visserligen stryk med 3-2 borta mot Philadelphia, men San Joses svenske målvaktsrookie Magnus Chrona gjorde en ny stormatch och stoppade 38 skott.

I andra änden isen var landsmannen Samuel Ersson samtidigt lika strålande, stoppade 27 skott och gjorde flera avgörande räddningar – som när Alexander Barabanov kom fri strax innan Owen Tippett satte det avgörande 3-2-målet.

– Det är det som är kul med att vara målvakt, man får göra saker som har stor betydelse, säger den 24-årige masen.

NATTENS COMEBACK

Dallas Stars hade 3-0-ledning i mitten av andra perioden i toppmötet med Florida Panthers och såg ut att vara på väg mot sjätte raka segern.

Men skyttekungen Sam Reinhart lyckades reducera och i tredje samlade sig katterna till en rungande motattack, gick ikapp, vände och vann med 4-3.

– I två perioder såg vi inte alls ut som det är meningen att vi ska se ut, men det här är väldigt bra att ha med sig. Att vi vet att vi aldrig är borta ur matcherna vad som än händer, säger coachen Paul Maurice.

Finländske stjärncentern Aleksander Barkov gjorde två mål och Gustav Forsling stod för en assist.

NATTENS ”DET BLEV I ALLA FALL ETT MÅL”

I de tre matcherna innan nattens bortafajt mot Ottawa hade Pittsburgh Penguins bara lyckats göra ett ynka mål – och det såg länge ut som att de skulle bli nollade igen, för tredje gången på fyra försök.

När mindre än en halv minut återstod hade Senators ledningen med 1-0, men tänka sig. Då lyckades Michael Bunting – Carolina-spelaren Pens fick i utbyte mot Jake Guentzel – få in puck, på assist från Erik Karlsson.

Sedan fick de visserligen ändå stryk på övertid, men ändå…

NATTENS ART ROSS TROPHY-RYCK

Nathan MacKinnon är i sitt livs form. Han stod för ytterligare ett mål och ytterligare assist när Colorado under natten troligen brände upp de sista resterna av Calgarys slutspelsdrömmar med en 6-2-seger i Saddledome. Det betyder att han redan slagit personligt rekord med 113 poäng – och då återstår fortfarande 16 grundseriematcher. Det betyder också att han rycker i toppen av poängligan. Han har nu sex poäng till godo på tvåan Nikita Kutjerov.

Mikko Rantanen hade också en fin kväll och prickade in två mål.

NATTENS INLEDNING

Montreal öppnade sin hemmamatch mot Columbus med tre mål inom loppet av knappt sex minuter. Och det räckte. De vann med just 3-0.

Jo, Blue Jackets försökte verkligen komma tillbaka, men kunde omöjligen få hål på hemmakeepern Cayden Primeau. Han stoppade inte mindre än 41 skott.

NATTENS HOPPET LEVER

Minnesota gör vad de kan för att haka på i det västra streckracet. De tog andra raka segern i natt, genom att slå Arizona med 4-1. Olyckligtvis, för deras del, lyckades Vegas samtidigt vinna i Seattle. Därför är det fortfarande sex jobbiga poäng upp till strecket. Men de ger sig i alla fall inte, vildarna.

Kirill Kaprizov gjorde två mål.

NATTENS SVENSKAR

• Samuel Ersson, Philadelphia Flyers

– Vann fajten mot Sharks åt Flyers med ett antal avgörande räddningar.

• Magnus Chrona, San Jose Sharks

– Men landsmannen på andra sidan isen gjorde ännu en kanonmatch han också. 38 stoppade skott är förträffligt.

• William Karlsson, Vegas Golden Knights

– Ett mål och en assist när mästarna efter många om och men slog Seattle

• Andre Burakovsky, Seattle Kraken

– Gjorde mål han också, genialt framspelad av Jared McCann

• Lucas Raymond, Detroit Red Wings

– Det fanns inte mycket för Wings att glädjas åt i Buffalo, men ett mål och en assist är ändå fint facit.