Frölunda vände ett underläge och bortaslog Färjestad med 4–3.

Men i första perioden utspelades otäcka bilder.

Gästernas Linus Nässén fick ett skott i ansiktet och tvingades kliva av.

Frölunda HC

Frölunda växte successivt in i matchen och var sedan starkast i sista perioden i det heta mötet med Färjestad. Joel Lundqvist låg bakom segern med en fullträff och en vunnen tekning som ledde till det avgörande målet.

– Det är speciella matcher mot Färjestad. Alltid speciellt att komma hit och ofta bra matcher. Det är kul att vara här. Det var fram och tillbaka mot slutet, säger Lundqvist till C More.

Klev av

Med drygt två minuter kvar av första perioden kom däremot en smäll för bortalaget. Frölundas Tom Nilsson drog till med ett skott som träffade lagkamraten Linus Nässén i ansiktet. Forwarden satte sig ner på isen och såg ut att ha rejält ont.

– Jag vill nästan inte tänka på hur det där gick för Nässén…, säger C-Mores kommentator Patrik Westberg.

Frölundaspelaren leddes därefter av isen samtidigt som han tog sig för ansiktet.

C Mores Sanny Lindström meddelade senare under sändningen att det, enligt hans uppgifter, inte rörde sig om något käkbrott på Nässén.

– Han har fått sy, sade Lindström och berättade att 22-åringen inte kunde fortsätta spela.

Frölunda vände underläge

Färjestad tog ledningen i matchen. 13 minuter in i första perioden kom Joakim Nygård som ett spjut till höger och väntade ut målvakten Lasse Johansson, för att sedan lägga in pucken i tom bur.

Men Frölunda hade ett par drömminuter i slutet av den andra perioden.

Först fick man en chans i powerplay och Patrik Carlsson knäppte iväg ett handledsskott som gick in i krysset. Kort därefter var det dags för Max Friberg. Han tog sin framför kassen och bjöd på ett hårt avslut som hittade in i mål.

Det svängde en del i matchen. Färjestad höll liv i tillställningen, men Frölundas fjärde fullträff noterades när Joel Lundqvist vann en tekning i egen zon och Loui Eriksson kunde skicka in pucken i tom bur. Då stod det 4–2, men hemmalaget reducerade och matchen slutade 4–3 till gästerna.

Frölunda är nu trea i tabellen. På fjärdeplats? Färjestad.