Finland är utslaget ur JVM efter Schweiz straffseger mot Danmark.

Regerande mästarna Finland tvingas spela nedflyttningsmatch för att undvika nedflyttning till B-gruppen.

Efter enorm dramatik vände Schweiz 1–4 till 5–4 efter straffar mot Danmark.

Finländska spelare deppar under straffläggningen.

Danmark behövde ta minst två poäng mot Schweiz för att Finland fortfarande skulle han en chans att nå slutspelet och samtidigt undvika nedflyttning.

Men trots underläge 1–4 kunde Schweiz komma tillbaka och vinna efter en dramatisk straffläggning. Danmark missade samtliga tre straffar och matchhjälte blev Marco Miranda som gjorde mål på Schweiz första straff.

Därmed måste de regerande mästarna Finland nu spela nedflyttningsmatcher mot femman i den andra gruppen om att stanna kvar i A-gruppen. Det avgörs i bäst av tre matcher.

Annars började det väldigt bra för Danmark (och Finland).

Detta efter en flygande start.

Redan efter 20 sekunder small det när Alexander True tryckte in 1–0. Kort därpå, tre minuter närmare bestämt, var det dags igen när Joachim Blichfeld ökade på till 2–0.

3–0 efter första perioden

Och som om inte det vore nog.

Danmark hann dessutom göra 3–0 med blott 13.40 på matchuret – och det via ett mycket vackert anfall. Niklas Andersen avslutade ett rappt passningsspel i powerplay med att trycka in pucken bakom schweiziske målvakten Joren van Pottelberghe.

– Vad händer? Vad händer?! Wow, vilket mål, utbrast C Mores expertkommentator Sanny Lindström och tillade:

– De är helt paralyserade, schweizarna.

Fick ett mål bortdömt

Schweiz reducerade innan Rögleforwarden Mathias From gjorde 4–1 bara 28 sekunder in i den andra perioden. Det finländska laget som följde matchen på läktaren jublade.

Men då började Schweiz sin upphämtning. Yannick Zehnder reducerade till 2–4. Glappet blev ännu mindre när Schweiz gjorde 3–4 – och i början av tredje perioden kom också 4–4. Schweiz hade också en puck inne för 5–4, men det dömdes bort efter en lång videogranskning.