Efter 4–1 i toppmötet mot Brynäs är Växjö nu formstarkast i hela SHL.

– Det finns inga tvivel om att vi kan ta SM-guld, vi är jävligt stabila just nu, säger tvåmålsskytten Calle Rosén.

Växjö hade fem raka segrar.

Brynäs hade fyra.

Det var ett formstarkt möte när tvåan och trean i SHL-tabellen möttes i Gavlerinken och det vinnande laget skulle bli det formstarkaste i hela SHL.

Det skulle bli bortalaget som fick förlänga sin segersvit.

Växjö, som gjort det första målet i 24 av sina 32 matcher – klart bäst i ligan – gjorde det även i dag igen.

Två mål i powerplay

På offensiv blålinje stod Calle Rosén och pangade in 0–1 drygt halvvägs in i den första perioden.

– Det var inte i går jag gjorde mål. Men kul att den slinker in. Min form är ungefär lika som lagets, säger Rosén.

Och den andra perioden var bara 52 sekunder gammal när smålänningarna utökade genom Roséns namne, men med Robert i förnamn, slog in 0–2 på en målvaktsretur i spel fem mot fyra.

I samma spelform utökade sedan Växjö i den tredje perioden.

Efter att Pathrik Westerholm reducerat för Brynäs fick Olli Palola pucken till vänster om Jonas Johansson och drog till direkt – 1–3.

Avgjorde i tredje perioden

Fyran kom halvvägs in i perioden efter en blixtsnabb kontring. Tuomas Kiiskinen fick pucken, transporterade upp den, samtidigt som backen Calle Rosén följde med upp i anfallet, fick passning och gjorde sitt andra mål.

Game over.

Matchen slutade också 1–4 och det innebär att Växjö nu är bäst i hela SHL – vad gäller formen.

Segern var den sjätte raka och smålänningarna passerade dessutom Brynäs i tabellen, är ny serietvåa – och siktar högt:

– Det är inga tvivel om att vi kan ta guld. Det är bara att fortsätta så här, säger Calle Rosén.

Varför har ni blivit så bra?

– Det känns som att bitarna har fallit på plats. Fokuset och noggrannheten är mycket bättre. Vi är jävligt stabila just nu.