Seger för LHC i genrepet

Publicerad 2017-09-10

Jonas Gustavsson.

Efter tre raka förluster avslutade Linköping med seger i genrepet mot HV71 (4–3).

Trots att laget rasade ihop på slutet.

Linköping svarade inför den här säsongen för en av de största värvningarna när man lyckades locka hem målvakten Jonas ”Monstret” Gustavsson till SHL.

Han såg länge ut att fixa en klar seger i genrepet mot HV71.

Efter ett tidigt insläppt mål spikade han igen och Linköping kunde vända till 4–1. Och det dröjde ända tills det återstod fem minuter av matchen innan HV71 fick hål på honom igen, när Martin Thörnberg styrde in 2–4 mycket snyggt.

Inleder mot FBK

HV71:s nyförvärv, Robin Figren, skapade sedan nerv i slutskedet när han bara tre minuter senare reducerade till 3–4. Men trots en anstormning på slutet höll Linköping undan.

Jonas Gustavsson visade prov på sin spektakulära spelstil när han flera gångar var ute och tog hand om puckar utanför målburen.