Så slutade övriga matcher

Troja/Ljungby – Rögle 2-6

Rögles fina form håller i sig.

Laget plockade sjunde raka trepoängaren efter att ha besegrat seriejumbon Troja/Ljungby för andra gången på tre dagar.

Rögle tog ledningen med 3-1 redan i den första perioden och säkrade segern definitivt i den andra då Ted Brithén och Viktor Lindgren inom loppet av en dryg minut drygade ut ledningen med ytterligare två mål.

Segern stannade till slut vid 6-2 och Rögle fortsätter därmed att skugga Leksand på tabellens tredjeplats. Lagen har lika många poäng men Rögle har en match mer spelad.

Noterbart i Troja/Ljungby är att Sebastian Idoff lämnade kassen till förmån för Petter Sandström inför den andra perioden för att sedan få hoppa in igen mitt i mittperioden eftersom Sandström fick skadeproblem.

Seriejumbon har bara plockat tre poäng på de sju senaste matcherna.

Almtuna – Västerås 4-1

I måndags tog Västerås ledningen med 2-0 mot Almtuna, men Uppsalalaget lyckades vända och vinna med 3-2.

I returmötet tog Almtuna istället ledningen med 2-0, men istället för att släppa in Västerås i matchen gasade man på och kunde till slut vinna med 4-1. Robert Kimby satte det viktiga 3-0-målet i den andra perioden och i den sista spädde lagkaptenen Joachim Gellerstedt på till 4-0.

Västerås fick ett tröstmål av junioren William Karlsson i den sista minuten.

Magnus Hellberg, som fortsatt håller JVM-aktuelle Fredrik Pettersson-Wentzel på bänken och startade sin sjätte raka match, gjorde en ny stormatch för Almtuna med 31 räddningar på 32 skott.

Almtuna har nu fyra raka vinster och är bara två poäng bakom sjundeplacerade Oskarshamn.

Tingsryd – Bofors 2-6

Bofors tog en tung seger borta mot Tingsryd.

Inför den sista perioden var ställningen 2-2, men då trampade gästerna gasen i botten.

Bofors vann skotten med 14-4 i den sista akten och efter mål av Daniel Wessner, Tobias Thermell, Johan Nilsson och Eetu Qvist så tog man en till slut säker 6-2-seger.

Bofors hänger därmed med i playoffracet där man nu är en poäng bakom sjundeplacerade Oskarshamn, men där man spelat två matcher mer än konkurrenten från Småland.

Publiksiffran i Dackehallen understeg tvåtusen personer och smålänningarna åkte på fjärde raka nederlaget. Laget har tagit fem poäng på sex matcher sedan nye tränaren Kari Rauhanen tog över rodret.