Karlskogas (galna) 13:e seger på raken

Publicerad 2015-01-15

Trettonde raka segern efter att ha hämtat upp fyra underlägen och kvitterat i slutsekunderna.

Nu är Karlskoga ny serieledare i hockeyallsvenskan.

– Det var en sjuk match, en av de sjukaste jag har varit med om, säger Marcus Nilsson till nwt.se.

Asplöven tog ledningen fyra gånger om mot Karlskoga, men trots det lever värmlänningarnas segersvit vidare.

I en galet svängig match hade Karlskoga kvitterat uddamålsunderlägen två gånger när John Henrion och Marcus Oskarsson gjorde 3-2 och 4-2 till Asplöven inom loppet av 42 sekunder i mitten på andra perioden.

Men upphämtningen kom lika snabbt.

Drygt en minut senare reducerade Marcus Nilsson och bara 16 sekunder efter det kom också 4-4 genom Daniel Wessner.

I tredje perioden skaffade sig Asplöven en ny tvåmålsledning, men Karlskoga kom tillbaka – igen.

Gjorde fyra poäng

Daniel Wessner, som totalt gjorde fyra poäng, satte först 5-6 och hade sedan en assist till Alexander Ytterells 6-6 med endast 13 sekunder kvar att spela.

I straffläggningen klev sedan Ytterell och Wessner fram på nytt.

Wessner utjämnade två gånger och efter 14 straffar kunde Ytterell sätta avgörandet.

Främste poänggörare i matchen blev Marcus Nilsson med två mål och tre assist.

– Det är så himla skönt, starkt av oss att komma tillbaka i matchen trots alla underlägen, säger Nilsson till nwt.se.

Segern gör att Karlskoga toppar hockeyallsvenskan efter 40 omgångar, då Malmö föll mot Björklöven.

Stor matchhjälte i 6-3-segern för Björklöven blev dansken Felix Maegaard-Scheel med ett hat trick.

Västerås är nu med i toppstriden på allvar efter att ha besegrat Vita Hästen med 4-1. Jonte Berg blev tvåmålsskytt när Vik gick upp på tredje plats i tabellen.