Malmö körde över decimerat Almtuna

Publicerad 2014-12-09

Nio spelare borta på grund av skador i Almtuna.

Då körde serieledande Malmö över Almtuna med 8-1.

– Vi visste att det var en tuff match. Men jag tycker inte att vi ger upp och killarna försöker ändå, säger Almtunas tränare Niklas Eriksson till Viasat Hockey efter matchen.

Almtuna kom till Malmö med hela nio spelare på skadelistan. Listan med bland andra målvakten Johan "Honken" Holmqvist och assisterande lagkaptenen Per Svensson fylldes under dagen på med lagkaptenen Victor Rollin Karlsson.

Dessutom är centern Emil Lundberg utlånad till Brynäs fram till början av nästa år.

Totalt tio spelare frånvarande och tuffast möjliga match framför sig.

– Det är inspirerande och intressant att se hur spelarna som är med hanterar den här situationen, sa Almtunas tränare Niklas Eriksson inför matchen.

Målkalas i andraperioden

Verkligheten blev inte lika inspirerande med Almtuna-ögon sett.

Hemmalaget Malmö dikterade villkoren från start och kunde ta en komfortabel 2-0-ledning i den första perioden genom Frederik Storm och Jens Jakobs.

Malmödominansen fortsatte och i den andra perioden och målen rullade in av bara farten.

Strax efter att Malmö ökat på till 3-0 fick Almtunas Martin Jahnols lägga en straff men fick inte ens iväg ett avslut på mål.

Det ville sig inte för Almtuna.

Efter att Malmö gjort 4-0 och 5-0 på kort tid tog bortalaget en time out.

Stora siffror i Malmö

I samband med det tackade målvakten Christoffer Bengtsberg för sig och in kom Alexander Sahlin.

Inte heller han kunde stoppa raset och Malmö kunde gå till periodpaus med 6-0 på resultattavlan.

I den sista akten gjorde Malmö ytterligare ett mål innan Almtuna tröstmålade. Det hann bli 8-1 innan matchen var över.

En riktigt överkörning av Malmö som befäster sin serieledning.

Efter förlusten ville Almtuna-tränaren inte skylla på skadläget i truppen.

– Det är inte ett dugg tungt, det är en utmaning. Det gäller att se alla möjligheter och titta framåt, säger Niklas Eriksson till Viasat.

I Södertälje tog hemmalaget en övertygande 4-0-seger när Björklöven gästade. Tre viktiga pinnar för SSK som inför omgången låg på samma poäng som Björklöven.

Andra raka segern för Södertälje som underviker bottenskitet i tabellen. Tredje raka förlusten för Björklöven som ligger kvar trea från slutet.

Karlskoga fick en drömstart hemma mot Rögle. I den första perioden sköt hemmalaget fyra skott varav tre gick i mål. Rögle sköt tretton men kammade noll under de första tjugo minuterna.

Bortalaget skulle dock få bättre utdelning senare i matchen. Efter tre spelade perioder stod det 4-4. Med bara några sekunder kvar av förlängningen klev Karlskogas Henrik Björklund fram och avgjorde med 5-4-målet.

I Norrköping vann Vita Hästen mot Asplöven med 4-1. Andra raka hemmasegern för Vita Hästen som börjat hitta formen efter en svag period i slutet av november.