Sen rasade matchen iväg med tre Dif-mål på 4,37.

– Vi gav bort alldeles för mycket, säger Fredrik Forsberg i C More.

Leksands IF

Det krävdes ett smärre idrottsmirakel för att Leksand skulle ta sig till SHL. Och inför säsongen är majoriteten av landets hockeytyckare överens om att det krävs ett nytt för att man ska undvika negativt kval till våren.

Och till en början såg det ut som att Leksand i alla fall skulle kunna få en bra start i premiären mot Djurgården. Bortalagets Moravärvning Linus Johansson gjorde visserligen 1-0 med en solorajd men hemmalagets Fredrik Forsberg kvitterade i spel fem mot tre i början av andra perioden och Leksand såg ut att vara på gång.

Ridderwall punkterade

Sen rasade allt.

Markus Ljungh satte 2-1 efter 6,50 i powerplay, Jonathan Davidsson ökade på till 3-1 efter ett långt tryck i anfallszon innan 4-1 kom från Matt Anderson när Daniel Bertov slarvat bakom egen kasse. Alla målen inom 4,37.

Leksand fick lite häng när Jesper Ollas reducerade i slutet av andra perioden men närmare än så kom man inte. I stället fastställde Calle Ridderwall slutresultatet 58 sekunder in i tredje perioden när han slog in retur på eget skott till 5-2.

”Stolt och glad”

– Det visar väl en viss skillnad. Vi tappar procent och Djurgården håller sin nivå och det straffar sig. Vi har inte råd att gå ner där och det vet vi och jobbar med, analyserar Per-Erik Johnsson efter matchen i C More.

Djurgårdens nya huvudtränare Robert Ohlsson var nöjd med en seger i sin första SHL-match i Dif-båset.

– Jag är stolt och glad över hur vi krigar idag. Jag tycker det är en ganska konstig match där vi tar mycket utvisningar. Men vi spelar ganska bra ändå, säger han.