Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2007-11-08

Nollan sprack snabbt för hemmakeepern

Stefan Liv hade en tung kväll i målet.

JÖNKÖPING. Stefan Livs comeback i Tre Kronor sabbades på fem minuter.

Två snabba ryska mål i första perioden gjorde Liv till en förlorare i hemmaarenan.

– Snöpligt, säger Liv till sportbladet.se.

Ingen Peter Forsberg i Tre Kronor.

Men väl Stefan Liv. För HV71-publiken var det tillräckligt för att fylla Kinnarps Arena till max.

Men det blev ingen galakväll för Liv.

Ryssland var klart vassare än Tre Kronor.

0-1 kom efter en onödig utvisning signerad Christian Berglund, puck out. Nils Ekman missade i backcheckingen och Sergey Zinoviev blev förste målskytt i Kinnarps Arena.

Därefter kvitterade Tre Kronor genom Kenny Jönsson, slagskott upp i nättaket.

Men en snabb replik av Ryssland, styrning på slagskott, gjorde att Stefan Liv återigen fick ta ut en puck från kassen.

I den andra perioden skulle Tre Kronor gjort mål. De spelade powerplay i åtta minuter, men skapade ingen supervass målchans.

I den tredje perioden var det ridå för Liv och Tre Kronor. Ett skott slant in mellan benen på Liv. Det var inte otagbart.

– Tredje målet var ett litet misstag, den borde jag ha tagit. De andra två kunde jag inte göra så mycket åt, säger Stefan Liv till sportbladet.se.

Matchen var ingen höjdare. Tre Kronor hade svårt att skapa målchanser och trots namn som Nils Ekman, Mattias Weinhandl var det ett tamt anfallsspel.

– Det var min första förlust i Kinnarps Arena den här säsongen. Det känns snöpligt, säger Liv.