Försiktigt positivt om Brynäs skadeläge

Backduon på väg tillbaka och landslagcentern ska testa på is redan nästa vecka

Publicerad:

HOCKEY

GÄVLE. Det ljusnar på skadefronten för Brynäs. 

Backen Eric Norin förväntas kunna spela redan på tisdag och förhoppningen är att Lukas Kilström ska vara tillbaka i de avslutande seriematcherna. 

Även prognosen när det gäller Joel Kellman är försiktigt positiv. Landslagscentern kan i bästa fall vara spelklar redan om en vecka.

Precis som många andra SHL-lag har Brynäs haft en hel del problem med skador under säsongen. Senast i raden är landslagscentern Joel Kellman som förra torsdagen skadade knäet i mötet med Växjö.

Joel Kellman
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Joel Kellman

Prognosen direkt efter matchen var två–sex veckor och det gick även Brynäs ut med efter en noggrannare undersökning.

Men redan kommande vecka är planen att Kellman ska testa på is med ett specialskydd: 

– I bästa fall är han tillbaka efter två veckor (det har redan gått en vecka). Problemet med den här typen av skada är att det tar så otroligt olika lång tid från individ till individ. Vissa har spelat efter tio dagar, andra efter åtta veckor, säger Brynäs fystränare Magnus Ågren, som numera är den som uttalar sig om skador.

Norin är nära en comeback

Kellman kan därmed, i bästa fall, vara aktuell för spel redan om en vecka. 

En som Brynäs räknar med nästa vecka är backen Eric Norin. Nyförvärvet från AIK imponerade under försäsongen men hann bara spela fem matcher innan han fick en smäll på axeln och tvingades till operation. 

– Om allt går som vi vill är han tillgänglig nästa vecka, vi ska testa av honom till helgen. Målet är att han ska var tillgänglig på tisdag, säger Ågren. 

Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Eric Norin

Norins backkollega Lukas Kilström åkte på en hjärnskakning i början av januari och har inte spelat sedan dess. När Brynäs matchvärmde inför mötet med HV71 fanns Kilström på isen i röd tröja, vilket betyder ej tacklingsbar. 

Här hoppas Brynäs på att det kan bli spel inom ett par veckor: 

– Han följer planen och den är att han ska spela i början eller mitten av mars. Förhoppningen är att han ska hinna spela några matcher i grundserien, säger Ågren. 

SHL avslutas en 14 mars.

Läget med Granström

Forwarden Samuel Asklöf har opererats och där ser Ågren säsongen som över, om nu inte Brynäs spelar väldigt länge. En annan som det definitivt inte blir något spel för är publikfavoriten Jonathan Granström, som vilat hela säsongen på grund av upprepade hjärnskakningar. 

– Det känns långt borta att han skulle komma tillbaka nu, säger Ågren. 

Hur mår han?

– Efter omständigheterna helt okej. Vardagen funkar. Han rehabbar och tar hand om den biten. Först ska han klara av vardagen och sedan får vi se. Det finns en person också, inte bara en spelare.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!