Han är en av NHL:s största stjärnor.

Han har tre Stanley Cup-titlar.

Han leder både mål- och poängligan.

Men det krävdes 623 matcher innan det första hattricket kom.

– Skönt att få det ur vägen, säger Chicagos Patrick Kane efter 4–1-segern mot Toronto.

Visst, han har två hattrick i slutspelssammanhang (2009 och 2013), men det krävdes alltså ofattbara 623 matcher innan Patrick Kane fullbordade sitt första under seriespelet.

– Jag har haft ett par viktiga i playoff och skulle nog inte byta dom mot någonting. Det är skönt att få den första i grundserien och få det ur vägen så att säga. I kväll fick jag hjälp av ett par riktigt fina framspelningar av mina lagkamrater, sa Patrick Kane till nhl.com efter de tre målen.

Chicagos coach Joel Quenneville blev paff när han fick höra statistiken.

– Det är kanske mitt fel att han aldrig haft ett hattrick eftersom vi inte spelar honom så mycket när vi har ledningar som denna. Jag hade ingen aning om att det var hans första hattrick. Jag skulle kunna ha slagit vad om att han hade mer är en handfull, sa Quenneville till nhl.com.

Kan vinna Calder

Kanes tre mål innebär att han övertar ledningen i målligan (28) från Washingtons Alexander Ovechkin (26). Förutom hattricket hade Kane även en assist och toppar fortsatt poängligan (67).

Kejdjekompisen Artemi Panarin gjorde ett mål och passade fram till två av Kanes fullträffar i 4–1-segern mot Toronto.

Den 24-årige ryssen har 42 poäng på 47 matcher och är favorit att vinna Calder Trophy, priset till ligans bäste nykomling.

Det var regerande mästaren Chicagos tionde raka seger och laget passerade nu Dallas och toppar den västra konferensen.

I Tampa fanns också en hattrick-skytt. Ryssen Vladislav Namestnikov gjorde tre mål för första gången i NHL – bland annat det avslutande 5–4 i sudden death – när hemmalaget slog Pittsburgh.

Patric Hörnqvist hade en fin kväll för Penguins och gjorde ett mål och assisterade till två. Men svensken var olyckligt nog också siste spelare på pucken när Namestnikov avgjorde i förlängningen.

Anton Strålman kvitterade till 4–4 med knappt fem minuter kvar – Tampa-backens femte mål för säsongen.

Målvakten Jacob Markström räddade 38 skott när Vancouver slog Carolina efter förlängning med 3–2.

Bo Horvat satte två av de tre Canucks-målen, inkluderat det avgörande 3.25 in i sudden.

I Buffalo var det en svensk målvaktsduell mellan hemmalagets Robin Lehner, comeback efter långtidsskada, och Bostons Jonas Gustavsson.

Den senare gick segrande ur striden efter 33 räddningar och 4–1 som slutresultat. Lehner räddade 27 av 30 skott, fjärde målet kom i tom kasse.

Loui Eriksson hade två assist för Bruins.

Winnipeg överraskade och slog Minnesota borta med 1–0. Enda målet kom redan efter drygt tre minuters spel av Blake Wheeler.

Sedan höll Jets-målvakten Connor Hellebuyck tätt (24 räddningar) och såg till att Wild för första gången denna säsong blev mållösa.

Det enda lag som ännu inte blivit nollat 2015/16 är Detroit.

Anaheim grundlade sin starka seger mot Dallas i första perioden som de lämnade med 4–0-ledning. Till slut blev det 4–2 och tre svenska målskyttar noterades. Jakob Silfverberg (1+1) och Hampus Lindholm för Anaheim och Mattias Janmark för Dallas. Carl Hagelin assisterade på Silfverbergs mål.