Svensken avgjorde mot Kings – Lundqvist fixade straffvinst till Rangers

Lundqvist fixade nya poäng åt sitt Rangers och Mika Zibanejad var Ottawas stora stjärna i går.

Underläge 1–3 med tolv minuter kvar mot Los Angeles.

Då stod Ottawa för en mäktig vändning med fyra raka mål.

Arkitekten bakom var Mika Zibanejad som blev matchens första stjärna.

När Anze Kopitar firade sitt enorma åttaårskontrakt, värt cirka 700 miljoner, med att assistera Tyler Toffoli till 3-1 för Los Angeles hemma mot Ottawa i början av tredje perioden trodde de allra flesta på hemmaseger.

Men Ottawa i allmänhet, och Mika Zibanejad i synnerhet, ville annat. Med knappa tolv minuter kvar fick han pucken av Erik Karlsson och letade fint upp Bobby Ryan som kunde sätta 2-3 i öppet mål. Jean-Gabriel Pagaeu kvitterade sedan bara 26 sekunder senare innan det var dags för Mika Zibanejad igen.

Två svenskar bäst på isen

Med 6,50 kvar av matchen och powerplay bjöd Bobby Ryan tillbaka med en passning till Zibanejad som satte det matchavgörande målet. När Mark Borowecki sedan avgjort matchen i öppen kasse prisades Zibanejad med matchens första stjärna. Erik Karlsson blev matchens tredje stjärna.

När New York Rangers straffbesegrade Philadelphia med 3-2 blev Henrik Lundqvist historisk som första målvakt i NHL att vinna minst 20 matcher i sina elva första säsonger. Att göra det 11 säsonger i rad någon gång i karriären är det för övrigt bara Martin Brodeur och Tony Esposito som har gjort.

Mot Flyers tog svensken 34 skott innan han fixade straffvinsten.

– Jag är mycket stolt över mina siffror. Jag försöker göra det mesta av min karriär. Jag jobbar hårt och försöker hjälpa mitt lag att vinna matcher, säger Lundqvist till AP.