Mora körde över AIK

Av: Marie Carlsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

Mora må ha det tufft ekonomiskt.

Men på isen går det bättre: I torsdags tog man en tung skalp hemma mot tabelltvåan Tingsryd, i dag körde man över serieledaren AIK med 6–1.

– Vi ska bara fortsätta så här nu, spela det spel vi kan bäst. Då ska vi nog knipa en slutspelsplats, säger Moras Pierre Engvall till SPortbladet.

Det var i fredags som Moras ordförande gick ut och pratade om klubbens svåra ekonomiska kris. Mora söker akut efter sponsorer och behöver få in upp emot fyra miljoner kronor innan mars är slut.

Men på isen går det desto lättare för tillfället.

Mora är inne i en kalasform och har tagit poäng i sju av de åtta senaste matcherna.

Senast en tung hemmaseger mot tabelltvåan Tingsryd – i dag en ännu skönare mot serieledaren AIK.

Dröminledning för Mora

Hemmalaget fick en drömstart. 1–0 redan efter 51 sekunder till hemmalaget när Daniel Hermansson serverade Emil Bejmo som tryckte upp pucken i målet redan efter 51 sekunder.

2–0  tryckte Hermansson själv dit sex minuter senare.

Mora körde på, och fick utdelning även i den andra perioden genom Andreas Stene.

Hemmalaget hade farten, viljan och spelet – allt som AIK inte hade.

Michael Lindqvist reducerade för AIK, men Mora fortsatte att spela smart och hungrigt – och Pierre Engvall gjorde snart 4–1.

– Jag åkte från egen zon och sköt in den mellan benen. Jag har inte gjort mål på några matcher nu så det var riktigt gött, säger Engvall till Sportbladet.

Engvall satte två

AIK hade innan resan till Mora noterats för sju raka segrar, nu var man för första gången på väldigt länge det klart sämre laget – och Engvall satte även 5–1 innan  Alexander Deilert gjorde lagets sista till 6–1.

– Jätteskönt att vinna verkligen och fortsätta det här spåret. Vi har pratat om att komma ut starkt i starten och på ner puckarna djupt, inte kladda på linjerna. Jag tycker att vi gör det jäkligt bra, säger Engvall.

Mora klättrar i och med segern upp på den åtråvärda åttondeplatsen i tabellen. Och den allsvenska krisen tycks åtminstone inte störa spelet.

– Nej, vi har pratat själva med Peter (Hermodsson, klubbdirektör) och helt ärligt så tycker jag inte att det påverkar oss alls. Vi kan bara göra det vi kan på isen.

■ ■ ■

Västerås fick jubla till slut. Efter tio raka förluster tog laget äntligen en seger när Sundsvall bortaslogs med 3–1.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!