Publicerad 2018-08-22

Sex perioder utan mål.

Luleå väntar fortfarande på sin första fullträff på försäsongen.

I Norrlandsderbyt var Skellefteå starkast och vann med 2–0.

För både Luleå och Skellefteå var Norrlandsderbyt andra matchen på försäsongen, och det var Luleås jakt på första målet – och segern – och för Skellefteå handlade det om att hålla trenden att vara obesegrade vid liv.

Båda lagen saknade spelare, som sig bör när det är träningsmatcher. Skellefteå spelade utan Johan Alm och Albin Eriksson. Luleå ställde upp utan Nils Lundqvist samt Joonas Jalvanti, Jonas Berglund, Petter Emanuelsson, Jack Connolly.

Skellefteå var det klart piggaste laget under de inledande två perioderna.

Men när Luleå fick spela över fem minuter i powerplay i den tredje perioden så trodde nog hemmafansen att gästerna skulle göra första målet. Men ett mycket svagt och långsamt powerplay gjorde att Luleå kammade noll.

Första målet kom efter tolv minuter av den sista perioden. Backen Jonathan Pudas dansade längs blåa linjen och la en handledare som letade sig in bakom Niklas Rubin i Luleås mål.

Möller punkterade matchen

Efter 16.45 punkterade Oscar Möller matchen när han satte en straff mellan benen på Rubin.

Skellefteå vann med 2–0 och det innebar att nye målvakten Mantas Armalis tog sin första nolla i Skellefteå-dressen.

– Vi spelade bra hela matchen och var värda att göra lite fler mål, sa Jonathan Pudas till C More efter matchen.

Luleå tvingas till en fortsatt väntan på första målet för säsongen 2018–19.

Nu 120 minuter utan mål.

– Det stör inte oss. Vi tittar på prestationen och vi möter ett lag som är tippat att vara ett topplag och vi spelar jämnt med dem på bortaplan, sa tränaren Thomas Berglund och fortsatte.

– Vi hade fler chanser än dem, tycker jag. Klart vi vill göra mål, men vi får anta att det kommer.