”Foppa” avgjorde i sudden death mot Skellefteå fint framspelad av Näslund

Här är Foppas och Näslunds nya målshow:

Först kvitterade Per Svartvadet till 2–2 med två sekunder kvar att spela.

Sedan sänkte Peter Forsberg Skellefteå i sudden death med ett drömmål – assisterad av radarpartnern Markus Näslund.

– Helt otroligt egentligen att vi fick in kvitteringen, kul att vi kunde avgöra, säger Foppa i ppv.

Modo hade inte marginalerna med sig i inledningen av matchen och hade flera puckar i ramarna. Närmast var Per-Åge Skröder som träffade ribban. Markus Näslunds och Peter Forsbergs comeback i elitserien har placerat Modo i strålkastarljuset men i kväll dröjde det innan stjärnduon presenterade sig på riktigt i Swedbank Arena.

Ericsson nära bli matchhjälte

Skellefteå kvitterade välförtjänt Modos 1–0-ledning, som tidigare nämnde Skröder pangade dit. Det var förre Modo-spelaren Anders Söderberg som satte 1–1. Jimmie Ericsson prickade in 1–2 till Skellefteå med elva minuter kvar att spela. Då började Modos jakt på en kvittering.

Svartvadet hittade rätt – med två sekunder kvar

Och med två sekunder kvar hittade Per Svartvadet rätt.

– Helt otroligt att vi fick in kvitteringen med två sekunder kvar. Det var en hel del gröt framför mål, säger Forsberg i ppv.

Flera spelare i Skellefteå var efter målet på domaren Ulf Rönnmark och menade att målet inte gick schyst till från Modos sida. Argast var Brad Moran som visades ut tio minuter efter att ha skällt lite för mycket.

Matchen gick till sudden death och där klev Peter Forsberg fram; han förde fram pucken över hela banan, spelade fram Markus Näslund och stack på mål.

Foppa: Passningen var perfekt

Passningen från radarpartnern satt sedan perfekt på Foppas blad, och styrningen upp i Andreas Hadelövs nättak var lika precis den.

– Kul att det blir avgjort. Det var en perfekt passning av Markus. Det får han gärna fortsätta med. Men jag kände mig trött från första nedsläpp, jag var lite seg i dag och kom inte riktigt till, säger Peter Forsberg.