Publicerad 2021-01-02

Linus Klasen assisterade Chris DeSousas båda mål i första perioden.

I andra perioden var det färdigspelat för Luleå-forwarden.

Han fick matchstraff efter att ha slagit upp klubban mellan benen på Jonas Junland.

Chris DeSousa blev tvåmålsskytt tidigt i Luleås 5–2-seger mot Linköping. Vid båda tillfällena blev han framspelad av lagkamraten Linus Klasen. Samarbetet mellan de två har varit väldigt bra i de senaste matcherna.

– Han (DeSousa) är rivig och snabb, han passar oss bra. Vi börjar matchen bra men vi blir lite naiva och rädda för att spela där ute sen. Vi måste steppa upp, säger Klasen till C More i första periodpausen.

Matchstraff på Klasen

Men Klasen hann inte hjälpa sitt Luleå att steppa upp. I början av den andra perioden fick han matchstraff. I en situation där det blev irriterat framför Linköpings mål slog han upp klubban mellan benen på Jonas Junland och fick därefter lämna isen.

– Klumpigt av Linus. Det är inte hårt, men helt onödigt. Man får inte göra så, säger Niklas Wikegård i C More.

Linköping fick sedan fem minuter i powerplay, men Luleå lyckades hålla undan. Istället avslutade de sitt boxplay med att utöka ledningen till 3–1, trots att kuggen saknades.

Det var också Luleå som fortsatte leverera resten av matchen och när det var färdigspelat stod det 5–2 på tavlan.