Timrås Albin Lundin åkte på ett matchstraff för en crosschecking mot Leksands Marek Hrivik.

Det var med tolv sekunder kvar av den andra perioden som tacklingen utdelades.

Timrås Albin Lundin tryckte till Leksands Marek Hrivik i sarghörnet – varpå Leksands stjärna åkte in med huvudet före. Tacklingen såg inte ut att vara den hårdaste men Hrivik blev liggande en längre stund.

Han kunde sedan lämna isen för egen maskin. Stjärncentern gick rakt ut till omklädningsrummet.

Domarna tittade på situationen och Lundin tilldelades ett matchstraff för crosschecking.

I periodpausen bekräftade Leksands tränare Challe Berglund att det inte skulle bli något mer spel för Hrivik i matchen.

– Han lever, konstaterade tränaren i TV4 Play.

Leksand lyckades inte ta vara på det numerära övertaget som man fick i fem minuter, men man lyckades ändå vinna matchen med 4–2. Lucas Elvenes blev stor matchhjälte med sitt 3–2-mål med 5.14 kvar.

Kritiserar domarna

Efter slutsignalen var Timrås tränare Ante Karlsson inte nöjd med domarinsatsen.

– Det är domarna som ger Leksand för mycket luft i dag. Femminutaren är inte bra och sedan slutar de döma i sista (perioden). Men vi får lära oss lite och ta vara på det vi skapar, säger han i tv-sändningen.

– Grabbarna gör en bra match, vi skulle ha haft med oss poäng i dag, säger Karlsson.