Opererad – men siktar på att spela torsdag

Efter syrliga passningen – nu kan stjärnforwarden tvingas vila

Av: Hans Abrahamsson, Tomas Ros

Publicerad:
Uppdaterad:

JÖNKÖPING. Nedskjuten, opererad i pungen och sjukskriven.
Men kapten Martin Thörnberg ger inte upp.
– Jag siktar på att spela torsdag, säger han.

1 av 2 | Foto: Johan Freijd

En av HV71s hjältar i lördags och final 4 var Martin Thörnberg, lagkaptenen. Han täckte skott och ledde laget i allmänhet och offensiven i synnerhet.
Men matchen i Gavlerinken kommer han att minnas mest för att hans suspensoar blev sönderskjuten av Jonathan Pudas och att han fick ägna en längre tid åt att ligga i parterr i båset efter den enorma smärta som uppstått i skrevet.
Efter matchen mådde Thörnberg bra.
Men inte i söndags.

Tvingades till operation

Och han tvingades uppsöka sjukhus på söndagen och blev opererad för att kunna må bättre. Ett ingrepp i pungen som man inte leker bort. Operationen skickade lagkaptenen till sjuksängen och han kunde inte vara med i final 5 på måndagen.

Den så viktiga på hemmaplan.

– Nej, det gick inte. Gör ont och jag fick vila. Jag såg matchen från omklädningsrummet och det var en pina. Ville så gärna vara på isen och kunna hjälpa killarna, säger Thörnberg.

Siktar på att spela på torsdag

Han satt ned i omklädningsrummet på en stol, iförd keps och med en bestämd min. Såg ut att må helt ok, trots ingreppet och den olycka som han var med om i lördags.

– Det är ok nu. Jag hoppas kunna träna någon gång innan torsdag och siktar på spel i final sex. Men vi tar det dag för dag. Jag vill ut och spela, men måste tänka på hälsan också, säger lagkaptenen.

Det här är inte det första avbräcket för HV71 den här säsongen. Sedan tidigare finns Teemu Laine, David Ullström och Chris Abbott på frånvarolistan.

Tuffa avbräck.

Speciellt i viktiga final-matcher.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!