Jonathan Granström är inte helt ovan med att sitta på botbänken.

När Luleå föll mot finska Kärpät slängde han handskarna och fick matchstraff efter ett slagsmål med Ryan Glenn.

– Vi ställer upp för varandra i laget, säger Granström.

Jonathan Granström nådde över 100 utvisningsminuter i SHL under säsongen 2012-13. I somras bytte han från Brynäs till Luleå – och har tagit med sig sitt fysiska spel.

När Luleå föll med 4–1 i Uleåborg mot Kärpät fick forwarden lämna banan i mitten av den andra perioden.

Chris Abbott körde på hemmalagets målvakt i samband med en målchans och gruff uppstod mellan lagen. Allra hetast var Ryan Glenn, Kärpät, och Jonathan Granström som kastade handskarna och vevade vilt mellan varandra. Domarna hade inte mycket annat val än att dela ut matchstraff till de båda slagskämparna.

– Det är sådant som händer i bland. Det var inget speciellt, ett bråk bara, säger Granström.

Du tvekade aldrig på att kliva in?

– Nä, Abbot blev ganska ensam framför mål och det är klart vi ställer upp för varandra. Det hade alla i laget gjort.

Sylvegård gjorde målet

Luleå tog ledningen i första perioden – i numerärt underläge. Emil Sylvegård fick en passning, kom fri och kunde runda målvakten innan han satte 1–0-målet. Men därefter var det roliga slut. Kärpät kvitterade i powerplay och gjorde även 2–1 innan den första perioden var över.

Mellanakten blev mållös men i slutperioden avgjorde Kärpät med två nya mål. Det sista kom från förre SHL- och Luleåspelaren som skickade in 4–1 i öppen bur.

Champions League väntar

Granström tog ändå med sig många positiva bitar från besöket i Finland.

– Jag tycker vi har väldigt många som kan spela fysiskt. Jag är övertygade om att vi blir tunga att möta. Vi har mycket nytt, nya spelare och nya tränare, och får vi spela ihop oss kommer vi bli riktigt farliga när det sätter sig.

Förlusten var Luleås sista test före tävlingssäsongen. Nästa vecka väntar Champions League där norrbottningarna möter Hamburg och Nottingham på bortaplan i öppningsmatcherna.