Talangen visade vägen mot framtiden

Publicerad 2014-09-27

17-åringen imponerade

Brynäslegendaren Janne Larsson hyllades innan match.

På isen visade visade forwardstalangen Jens Lööke, 17, vägen mot framtiden när Brynäs tog sin andra seger för säsongen.

Hemmalaget vann med  4–3 efter förlängning.

Brynäs IF

Lööke hade tredje minst snitt-tid i Gävlelaget – före matchen.

Men nog borde Brynästränaren Tommy Jonsson ge honom lite mer förtroende framöver.

17-åringen – som är född i Gävle, har Valbo som moderklubb och som har fostrats i Brynäs juniorverksamhet – har på de fem matcher som han nu har spelat visat en respektlöshet och en kreativ energi som den här upplagan av Brynäs verkligen behöver efter den tyngsta starten på många, många år.

Lökke: ”Gör allt rätt”

Med bara en seger på de fyra första matcherna behövs alla uppiggande injektioner som går att få och mot Linköping kom Löökes första SHL–mål i karriären, redan efter 1.39 av första perioden.

Brynäs-ikonen Larsson, med 16 säsonger och 657 matcher i Brynäströjan, hann knappt sätta sig på läktaren efter hyllningen innan Greg Scott sköt ett skott som LHC-målvakten Marcus Högberg gav en frikostig retur på, ett läge som Lööke i sin tur tog hand om och inledde målskyttet med.

Ett mål som tog upp forwardstalangen på andraplatsen i den interna poängligan.

– Vi gör en jäkligt bra förstaperiod, vi gör allt rätt, säger Lökke till C More.

Satte den i krysset

Nu räckte ju inte det målet ensamt till segern.

Tre äldre kollegor fick bidra till målskyttet först.

Amerikanen Bill Sweatt, 26 år, bar på egen hand upp pucken och avslutade kliniskt med ett skott rätt upp i Högbergs plockhands-kryss till 2–0 halvvägs in i första perioden.

I andra snärtade 32-åringen Jonas Nordquist in 3–1 i power play.

Linköping reducerade sedan genom Nichlas Hardt i slutet av mittenakten medan Broc Little kvitterade till 3–3 och tvingade fram en förlängning slutet av tredje.

Där var Brynäs starkast och tog hem bonuspoängen då 26–årige backen Oscar Eklund bombade in 4–3 rätt upp i krysset.