Klefbom-mål bakom Edmontons seger

Publicerad 2015-02-10

21-årige Oilers-backen hyllas

Oscar Klefbom direktskjuter in pucken vid Corey Schneiders vänstra stolpe.

NEW YORK. Oscar Klefbom gjorde ett av målen när Edmonton i natt slog New Jersey på bortaplan med 2-1.

– Det är imponerande att se honom, säger general managern Craig MacTavish.

Färjestad-fostrade Oscar Klefbom har, blott 21 år gammal, etablerat sig på allvar i Edmonton Oilers i år – och klubbledningen jublar över att han ständigt gör nya framsteg, trots att laget som helhet inte direkt rosar NHL-marknaden.

– Det är imponerande att se honom. Jag känner väldigt starkt för sättet han spelar på, sa general managern Craig MacTavish till klubbens hemsida bara häromdagen.

Och han fick medhåll av Coachen Todd Nelson.

– Oscar har potential att bli den typ av NHL-back som spelar mellan 25 och 28 minuter per match, spådde Nelson.

Yakupov avgjorde

Den unge värmlänningen tackade i natt för de vänliga orden genom att göra ett av målen – sitt andra för säsongen – under  2-1-segern i New Jersey.

I slutet av första perioden smög han förbi Devils forwards in i vänstra tekningscirkeln, fick en kalaspassning av Jordan Eberle och kvitterade det som då var 1-0-ledning för hemmalaget med ett välriktat skott.

I andra ökade Nail Yakupov – även han efter galant förarbete av Eberle – på till 2-1 och det blev alltså slutresultatet.

Två ass av Ekman-Larsson

Arizona Coyotes må i praktiken vara borta från slutspelsdiskussionerna, men mellan varven bjuder de fortfarande upp till fin dans och i natt tog de en av säsongens tyngsta skalper genom att slå Chicago i United Center.

Ställningen var 2-2 efter full tid och övertid och sedan blev Antoine Vermette – en av spelarna det surras mest om inför trade deadline – straffhjälte.

Oliver Ekman-Larsson svarade för en ny förstklassig insats och hade assist på bägge Arizona-målen.

Har regerande mästarna sent omsider kommit igång?

De tog i alla fall andra raka segern i natt, genom att bortaslå Columbus med 4-3.

– Vi slåss för att överhuvudtaget ta oss till playoff och måste spela så här bra i varje match, säger målskytten Dwight King till nhl.com.

Columbus-stjärnan Scott Hartnell gjorde sin 1000:e NHL-match – och firade genom att göra mål.

Sjätte raka för Wild

Minnesota Wild är ligans hetaste lag och tog sjätte raka segern hemma mot Vancouver i natt.

Jonas Brodin bidrog till 5-3-segern med en assist.