Sjuka målet: "Skjuter mig själv i magen"

Publicerad 2014-10-28

Calle Ridderwall stod för omgångens konstigaste fullträff Se målen från matchen i Sportbladet News

Gustaf Wesslau räddade två straffar och blev hjälte.
Men Calle Ridderwall stod för matchens märkligaste aktion.
– Jag skjuter mig själv i magen, säger han om det bisarra 2-2-målet.

Det var bara en minut kvar av den första perioden. Då stod Calle Ridderwall för omgångens märkligaste avslut till 2-2. HV71:s forward drog till, fick världens felträff – och på något outgrundligt vis flög pucken in bakom Henrik Lundberg i Örebrokassen.

"Ren tur!"

Hur gick det till?
– Jag skjuter mig själv i magen, säger Ridderwall och ler brett innan han fortsätter berätta:
– Vet inte hur det är möjligt. Den går in mellan benen på målvakten. Ren tur!

Wesslau stor matchhälte

Erik Christensen gav sedan HV71 ledningen med 3-2, men Johan Adolfsson hann kvittera under ordinarie speltid genom att vackert finta ner Gustaf Wesslau och därefter lirka in pucken i kassan. Förlängningen slutade mållös och spelet gick till straffar. Gustaf Wesslau blev stor matchhjälte för HV71 efter två fina räddningar, och Björn Melin gjorde det avgörande målet.