”Bäckis” hjälte i kaosmatchen

Strömavbrott, stormvindar och kyla

Publicerad 2018-03-04

NEW YORK. Nicklas Bäckström glänste i månskenet i natt.

Han gjorde ett mål och spelade fram till två när Washington sopade till Toronto i utomhusmatchen i Annapolis.

– Väldigt skönt att vi kunde vinna en sån här fin tillställning, säger ”Bäckis” till Sportbladet efter 5-2-segern

Det var kallt och det blåste.

Men Nicklas Bäckström tycktes ändå trivas under NHL-säsongens sista friluftsfajt inför 30 000 åskådare under en fet fullmåne på militära anläggningen Navy–Marine Corps Memorial Stadium i Annapolis i Maryland 40 minuters bilväg från Washington DC.

Redan under de första sex minuterna i den inledande perioden spelade han fram till mål signerade ryska stjärnorna Evgeni Kuznetsov och Alex Ovetjkin – och innan första paus han hann stänka in egen pärla också.

– Ja, vi fick en bra start på matchen och utnyttjade våra powerplay på ett fint sätt, säger den 30-årige gästriken när vi når honom efteråt.

– Kallt? Det var lite blåsigt men vi hade värme i båset och det var skönt.

”Väldigt skönt att vinna”

Samtidigt:

Vad är lite amerikansk östkustkyla för en viking uppvuxen på Valbos månskensrinkar...

Toronto – som gjorde slå slät figur att coachen Mike Babcock garanterade straffträning under söndagen – fick till sist se sig besegrat med 5-2.

Ingen kan säga annat än att det var rättvist. Capitals dominerade från första nedsläpp.

– Väldigt skönt att vi kunde vinna en sån här fin tillställning, konstaterar ”Bäckis”.

Strömavbrott mitt i matchen

Med struten Ovetjkin gjorde på Nicklas framspelning i första perioden blev han först den här säsongen att spränga 40-målsbarriären (och det var samtidigt karriärens 598:e fullträff, så snart är han framme vid en fantastisk milstolpe).

Imponerande – men inte tillräckligt för den ryske superstjärnan.

– 40 är en bra siffra men 50 en ännu bättre. Jag har fortfarande tid på mig, säger han med ett flin.

Matchen försenades kraftigt då strömmen på arenan gick i tredje perioden – och det fick till följd att NBC bröt sändningen för nyheter innan matchen var färdigspelad.

Hämnd för att NHL inte deltog i OS – som NBC har rättigheterna till – trodde många i natt...

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se